avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 817 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Conciliere directã
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Conciliere directã

NCPC a abrogat art.720 indice 1 din vechiul cod, care reglementa procedura concilierii directe. În Legea 192 privind medierea se prevede că în litigiile civile cu valoare sub 50.000 lei părţile sunt ţinute să facă dovada că au participat la şedinţa de informare cu privire la avantajele medierii.
În vechiul cod procedura concilierii directe era obligatorie indiferent de valoarea litigiului. Să înţeleg că pentru litigiile cu valoare mai mare nu mai este nevoie de nicio formalitate prealabilă introducerii acţiunii. (mă refer la litigiile dintre profesionişti)
Cel mai recent răspuns: quiras , utilizator 23:06, 27 Septembrie 2013
din art 60^1 din L115/2012
(1).... sunt tinute sa faca dovada ca au participat la sedinta de informare cu privire la avantajele medierii, in urmatoarele materii:
...........................................................
''f) in litigiile civile a caror valoare este sub 50.000 lei, ................''

Asadar pentru cererile ce depasesc 50.000lei nu mai este necesara sedinta de informare ,cel putin asta se intelege!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cand actioneaza mediatorul wattoferta2013 wattoferta2013 Societatea la care lucrea a vandut marfa catre o alta societate -client- si nu ne-a platit. Am notificat clientul , Care va fi urmatorul pas pe care trebuie ... (vezi toată discuția)
Mediere in litigiile civile intre profesionisti antisocial charm antisocial charm Buna ziua! Studiind Legea 192/2006 cu modificari privind medierea am remarcat ca-n litigiile comerciale partea se poate( deci poate nu e obligatoriu) adresa ... (vezi toată discuția)
Conciliere directã - existenta obligatiei in ncpc machis machis În vechiul c.pr.civ. la art.720 ind.1 era reglementată procedura concilierii directe, act premergător acţionării în judecată. Cum se va desfăşura ... (vezi toată discuția)