avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 361 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... prima casa - partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

prima casa - partaj

buna ziua. acum 1 an si jumatate am achizitionat impreuna cu sotul meu, un apartament prin programul prima casa. in martie anul acesta am divortat. ne intelesesem sa raman eu in apartament si implicit preiau si creditul si sa-l despagubesc pe el. Toate bune, pana cand am primit raspunsul bancii, cum ca eu nu ma incadrez ca venit sa sustin singura imprumutul.
Fostul meu sot, nu vrea nici apartamentul nici creditul. Ce solutii as avea in situatia aceasta. El zice sa renuntam efectiv la tot...dar ce implica lucrul acesta?plus ca eu nu vreau, am pierde niste bani si nu cred ca e cazul.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 15:35, 23 Noiembrie 2020
dragut...:( multumesc
Nu e prea dragut, dar e legal si echitabil asa.
V-ati luat obligatia in fata bancii, acum nu puteti scapa de obligatie fara acordul ei, nu? Daca aveti un chirias azi, el isi ia obligatia sa plateasca intretinerea si peste 2 luni va informeaza ca a decis sa nu o mai plateasca? Nu poate fara acordul dv., ok?
La fel si acum.
Pe sot daca il deranjeaza ca creditul ramane pe ambele nume, la fel il va deranja si cand veti pierde apartamentul si vine banca sa va mai execute de niste bani suplimentari. E tot aia.
Lasati apartamentul si creditul neimpartite, e singura solutie mai putin costisitoare.
buna ziua..revin cu alte nelamuri referitoare la situatia expusa.
1. fostul meu sot a mers la banca si cica i-ar fi spus ca putem ceda creditul+apartamentul (asta ar fi un fel de vanzare), ca s-ar fi schimbat legile, e adevarat?
2. eu as putea sa aduc coplatitor cu contract de munca in strainatate?
da, ambele variante sunt posibile cu acordul bancii, desigur.
Ultima modificare: Miercuri, 2 Octombrie 2013
gi-jane2, moderator
Puteti da apartamentul in plata cu ajutorul legii darii in plata, este mult mai echitabil, la asta se referea banca..
In acest fel, nu veti mai avea nimic de plata dupa vanzarea acestuia de catre banca..

Alte discuții în legătură

Garantie pentru plata ratelor floarealbastra floarealbastra Parintii mei s-au decis sa imparta apartamentul pe care il detin intre mine si fratele meu, ei locuind de mai bine de 10 ani la tara.In acest timp, eu cu sotul ... (vezi toată discuția)
Credit ipotecar viorelh viorelh Buna ziua, Am contractat un credit ipotecar in 2007 cu termen final, 24 ani in CHF ( super oferta la banci in acea perioada), care in timp s-a dovedit a fi ... (vezi toată discuția)
Divort, partaj, apartament ipotecat marinmariana marinmariana Buna ziua ,in cadrul unui proces de divort ,mai precis la partaj ,daca imobilul detinut ca si bun comun este ipotecat la banca in urma contractarii unui credit ... (vezi toată discuția)