avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 377 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... prelungire durata contract de prestari servicii
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

prelungire durata contract de prestari servicii

buna ziua, am si eu putina nevoie de ajutor
in anul 2007 conducerea Primariei la care lucrez a incheiat un contract de prestari servicii cu o firma de construire si intretinere pagini web .Contractul a fost incheiat pe o durata de 3 ani cu prelungire automata daca una din parti nu il denunta cu 120 de zile inaintea expirarii acestuia.
Cu doua luni inainte de expirarea contractului am anuntat prestatorul ca nu mai dorin continuarea rap. contractuale( deci depasisem termenul limita de 120 de zile).
Ei n au raspuns , in schimb au transmis factura pe urmatoarele 6 luni.
Este legala o asemenea clauza de prelungire automata a contractului fara incheierea unui act aditional scris si mai ales in conditiile in care ne -am exprimat anterior exprirarii duratei acestuia intentia de a nu prelungi raporturile contractuale? Din cate stiu prelungirea automata a contractelor se face doar in cazul locatiunii.
Santem obligati sa platim factura in aceste conditii?
Mai este o clauza in contract care spune ca daca beneficiarul va dori sa denunte contractul inainte de expirarea duratei acestuia( initiale sau prelungite ) sau fara respectarea termenului de preaviz sa plateasca suma de 500 de euro.
Este aceasta clauza legala?
Cel mai recent răspuns: Sorin Susca , Consilier juridic 11:34, 25 Martie 2009
Contractul de prestari servicii constituie legea partilor potrivit art 969 Cod civil. Din moment ce partile de comun acord au convenit sa semneze acel contract cu clauzele pe care le-au cunoscut inainte de semnarea acestuia singura optiune care le ramane este sa respecte obligatiile pe care si le-au asumat.Poate reusiti rezilierea contractului de comun acord.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reziliere unilaterala mihai440 mihai440 intr-un contract de locatiune incheiat pe un an de zile se prevede 1 durata contractului se prelungeste in miod automat, pe perioade de timp egale, daca nici ... (vezi toată discuția)
Prelungire ccm lilianan lilianan Buna ziua, CCM la Nivel de Unitate este negociat cu o durata de 1 an, aproximativ peste 2 luni acesta expira si ar trebui prelungit. Daca in contract un ... (vezi toată discuția)
Reziliere / denumtare contract ContSters91171 ContSters91171 Buna ziua, Suntem un furnizor si avem contracte cu mai multi clienti, de prestari servicii online. Clientul plateste in baza contractului doar ce servicii ... (vezi toată discuția)