avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 456 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Denuntarea unilaterala in cazul unui contract de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Denuntarea unilaterala in cazul unui contract de inchiriere

Buna seara,
Sunt admin. unei societati care a incheiat cu o alta societate un contract de inchiriere a unui spatiu, pe termen de 5 ani. Eu, in calitate de locatar al spatiului ,am facut investitii in spatiu respectiv si l-am subinchiriat pe o perioada de 5 ani altor 3 firme (am acest drept de subinchiriere prevazut in contract) Astazi am primit din partea Proprietarului o notificare de denuntare unilaterala a contracului , solicitand sa predau spatiu in termen de 90 zile de la notificare . Specific, ca una din cauzele de incetare a contractului stabilita de parti este si denuntarea unilaterala a uneia dintre parti dar in cazul in care Locatarul( adica eu) denunta unilateral contractul este obligat la plata chiriei pana la finalul contractului.La locator nu se specifica ce obligatii are daca denunta unilateral contractul.Ce pot sa fac in aceasta situatie ? In calitate de chirias am toate obligatiile platite la zi fata de proprietarul de drept al spatiului, la randul lor firmele ce stau in chirie la mine au obligatiile platite la zi cf contracului si nu le pot scoate afara din spatiu pana la finalizarea contractului (M-ar da in judecata)
Cel mai recent răspuns: sasu emilia , utilizator 20:50, 2 Octombrie 2013
In primul rand inscrieti la cartea funciara contractul de inchiriere. La fel pot face si (sub)chiriasii dvoastra. Platiti-va la zi: chiria, utilitatile, etc. Notificati (cu atentie) proprietarul asupra situatiei existente si asupra investitiilor. Cautati un avocat (90 zile este un termen bun) sa studieze contractul si sa va reprezinte. Nu va poate evacua decat cu hotarare judecatoreasca.
Se pare ca nu v-ati protejat bine cand ati incheiat contractul. Pe de alta parte ar fi trebuit sa pastrati aceleasi clauze pe care le aveti Dvs, in contractul cu chiriasii Dvs. Daca prin contract le-ati garantat ca vor ramane acolo desi contractul Dvs nu este beton veti plati probabil pentru greseala. Puteti incerca sa rezolvati situatia invitand proprietarul la o discutie sa aflati care sunt motivele gestului sau. Afland aceasta informatie ar fi mai multe variante de a iesi din situatia in care va aflati.
Contractul respectiv are o clauza abuziva .Proprietarul putea sa denunte unilateral contractul dupa prima zi in care intra in vigoare si dupa 90 zile sa fim nevoiti sa eliberam spatiul iar investitia facuta pentru amenajarea lui sa ramana la proprietar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Clauza in contractul de inchiriere spatiu ContSters75393 ContSters75393 Doresc sa inchei un contract de inchiriere spatiu comercial pe o durata de 3 ani dar am o nelamurire in cazul in care firma nu m-ai da randament pot rezilia ... (vezi toată discuția)
Buna ziua.eu am contract de subînchiriere suma de 500 de lei ... Poeana Violeta Poeana Violeta Buna ziua.Eu am contract de subînchiriere suma de 500 de lei pe 5 ani cu posibilitate de mărire anuală cu acordul ambelor parti.Acum doua zile am fost ... (vezi toată discuția)
Contractul de subinchiriere Ramona24 Ramona24 As avea doau intrebari in legatura cu un contract de subinchiriere spatiu: 1.partile cum sa le denumesc:locator si locatar? 2.daca in obiectul ... (vezi toată discuția)