avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 203 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua.Eu am contract de subînchiriere suma de 500 ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua.Eu am contract de subînchiriere suma de 500 de lei ...

Buna ziua.Eu am contract de subînchiriere suma de 500 de lei pe 5 ani cu posibilitate de mărire anuală cu acordul ambelor parti.Acum doua zile am fost anunțată ca se va mări la 700 de lei,nu am fost de acord cu mărirea,azi a venit cu un act adițional la contractul vechi pe care scrie ca in cazul in care nu sunt de acord va trebui să plec la 1 octombrie luna viitoare. Eu am societate.Cat este termenul legal de preaviz?Plus ca niciunul din contracte nu pare a fi înregistrat la ANAF,fara stampile, semnătura,presupun ca trebuie sa fie ceva ce demonstrează inregistrarea lor. Vă mulțumesc
Cel mai recent răspuns: Poeana Violeta , utilizator 12:12, 23 Septembrie 2020
Art. 1825 Cod Civil
Denunţarea închirierii încheiate pe durată determinată
(1) Dacă închirierea este pe durată determinată, locatarul poate denunţa unilateral contractul prin notificare, cu respectarea unui termen de preaviz de cel puţin 60 de zile. Orice clauză contrară este considerată nescrisă.
(2) În cazul în care închirierea este pe durată determinată, iar în contract s-a prevăzut că locatorul poate denunţa unilateral contractul în vederea satisfacerii nevoilor locative proprii sau ale familiei sale, acestei denunţări i se aplică termenul de preaviz prevăzut la Art. 1824 alin. (2).

Art. 1824 Cod Civil
Închirierea făcută fără determinarea duratei
(1) Atunci când contractul de închiriere s-a încheiat fără determinarea duratei şi nu s-a convenit altfel, chiriaşul poate denunţa contractul prin notificare, cu respectarea unui termen de preaviz care nu poate fi mai mic decât sfertul intervalului de timp pentru care s-a stabilit plata chiriei.
(2) În cazul prevăzut la alin. (1), locatorul poate denunţa contractul prin notificare, cu respectarea unui termen de preaviz care nu poate fi mai mic de:
a) 60 de zile, dacă intervalul de timp pentru care s-a stabilit plata chiriei este de o lună sau mai mare;
b) 15 zile, dacă intervalul de timp pentru care s-a stabilit plata chiriei este mai mic de o lună.

Mi-a trimis notificare sa părăsesc locația de la 1 octombrie,ca am refuzat mărirea chiriei la 700,notificare fără înștiințare . În contractul principal scrie 30 de zile cu acordul ambelor părți iar pentru neplata chiriei tot 30 de zile. Ideea este că am plătit chiria la timp, în actul adițional la contractul principal cu mărirea chiriei la 700 de lei practic ma obligă sa plătesc 700 de luna viitoare ori sa plec pe 1 octombrie. Nimic nu a fost cu acordul ambelor părți,nu mai zic că dupa ce am inceput munca după starea de urgență m-am trezit pe langa chiria de 500 cu o alta factura de 250 fără a imi explica despre ce este vorba,au fost mai multe probleme începând cu starea de urgență.Lucrez intr-un salon suntem 3 fete cu contract de subînchiriere,in momentul in care s-a dat starea de urgență s-a dus la salon unde a pus doar numărul ei pe ușă pentru reprogramari,practic ca si cum noi nu mai eram acolo,fiecare descopeream cate ceva de fiecare data cand ne duceam sa ne luam cate ceva de acolo,persoana care ne-a subinchiriat lucreaza ca si coafeza cu noi.A început a pune semne prin salon ceea ce mi s-a părut foarte deranjant,dupa ce mi-am spus punctul de vedere cu doua săptămâni inainte de a iesi din starea de urgență m-a sunat că nu vom mai colabora,in condițiile in care nu se putea face asta in starea de urgență.
Ultima modificare: Miercuri, 23 Septembrie 2020
Poeana Violeta, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Evacuare chiriasi cu contract simib101 simib101 Buna ziua, as avea nevoie de ajutor. Sunt chirias si imi platesc in fiecare luna toate cheltuielile inclusiv banii pe chirie. Acum cateva zile proprietara a ... (vezi toată discuția)
Plata chiriei specificate in contract, mai mica decat cea reala geoeric geoeric Am incheiat un contract de inchiriere cu proprietarul unui spatiu comercial pe o per de 2 ani si suma de 500 lei, dar in realitate ii dau 2000 lei. De luna ... (vezi toată discuția)
Denuntare unilaterala a contractului de locatiune incheiat pe durata determinata ancacornelia ancacornelia buna ziua, am incheiat un contract de locatiune pana in oct 2019 cu urm prevederi la capitolul Incetarea Contractului: - prin denuntare unilaterala al ... (vezi toată discuția)