avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 534 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Antecontract casa in neregula
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Antecontract casa in neregula

Buna seara.Am semnat un antecontract de vanzare ptr. o vila construita recent ,eu in calitate de promitent cumparator, si am dat un avans de 10000 euro, urmand ca actele de vanzare sa se incheie in forma autentica la o anumita data, data pana la care ma oblig sa achit diferenta de pret. In antecontract se specifica ca, casa va fi predata "BRANSATA LA TOATE UTILITATILE (gaz , energie electrica , apa ), si cu dotarile necesare. Mi sa dat posibilitatea sa ma mut in casa inainte de semnarea contractului.Mentionez ca atunci cand m.am mutat in casa nu aveam curent electric propriu -au tras un fir pe jos de la alta casa vanduta de ei dar proprietarii erau plecati din tara, deci nu aveam contoar, nu aveam apa curenta de la RAJAC, ci doar o fantana cu pompa care nu avea apa suficienta , nepotabila si murdara , gazul l.au deschis ei.Am locuit doar 5 zile, in aceste conditii, fara apa- din prima zi sa ars pompa, iar cu putina apa care era , din cauza instalatiei proaste mi sa inundat baia infiltranduse prin perete si la baia de la parter ...fara lumina in final deoarece sarea siguranza la vecinu. Zi dezi le.am adus la cunostinta de problemele care exista in aceasta casa , vanzatorii promitandu.mi ca se rezolva in timp, ca voi avea apa curenta de la RAJAC , ca vor pune contoarul...si in final mi.au adus si injurii si mi.au spus ca daca ii cicalesc mult ei imi dau banii inapoi. Am parasit casa ptr ca nu erau conditiile necesare (cumparam apa ptr baut, faceam baie in oras , mancam in oras.Am luat apa din fantana si am dus la Directia de sanatate publica ptr a face test chimic si bacteriologic , in urma caruia rezultatul a fost "APA NEPOTABILA + bacterii, streptococi...." Se apropie data incheierii contractului de vanzare, eu am restul de bani insa ei nu sunt bransati la apa, energie electrica, gaz si nu cred ca vor obtine aprobarile in special ptr apa in termen asa scurt.In antecontract se specifica ca in situatia in care contractul de vanzare nu se va incheia pana la termenul limita stabilit din vina promitentului vanzator, acesta se obliga sa.mi restituie dublul sumei primite drept avans, iar eu in calitate de cumparator daca nu.mi respect obligatia semnarii actului de vanzare, din motive imputabile mie pierd avansul achitat.Problema e ca eu nu vreau sa castig dublu, vreau doar sa am toate utilitatile pana la data incheierii contractului, lucru de care sunt sigura ca nu se va intampla. Mentionez ca am facut investitii in casa, am dat comanda de mobila de bucatarie, paturi...care au costat.Intrebarea mea este " DACA EI NU RESPECTA CLAUZELE DIN ANTECONTRACT , EU NU ACCEPT SA SEMNEZ UN CONTRACT CARE NU ESTE IN REGULA .... CE SE VA INTAMPLA ? CE AR TREBUI EU SA FAC IN ACEST CAZ ? CE SANSE SUNT SA. MI RECUPEREZ BANII INAPOI ???? " . Va multumesc !
Ultima modificare: Miercuri, 2 Octombrie 2013
cata19745, utilizator
Cel mai recent răspuns: d_doinita , utilizator 16:05, 3 Octombrie 2013
Inscrieti in Cartea Funciara antecontractul. Daca ei nu respecta clauzele ii puteti actiona in judecata, nu aveti decat de castigat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezvoltator racordare energie electrică imobil credit ipotecar Ion Oana M. Ion Oana M. Bună ziua. Suntem în proces de achiziție a unui imobil (casă și curte). A fost achitat avansul, urmând ca restul sumei să fie plătit prin credit ... (vezi toată discuția)
Contract de rezervare- nelamurire THEODORA30 THEODORA30 Buna ziua,in data de 18.03.2015,am incheiat un contract de rezervare cu un intermediar( intre mine si dezvoltator),in valoare de 500euro ,adica mi-am rezervat ... (vezi toată discuția)
reziliere antecontract de vanzare - cumparare andreea2006ex andreea2006ex Buna ziua.Rog daca cineva ma poate ajuta cu o serie de informatii in legatura cu urmatorul caz: -am semnat un antecontract de vanzare -cumparare cu un domn ... (vezi toată discuția)