avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 721 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... demisie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

demisie

Buna ziua, in prezent lucrez in cadrul unei firme si sunt in perioada de proba de 90 de zile, in cazul in care doresc sa imi depun demisia pot pleca fara nici un preaviz?cele 90 de zile nu au expirat inca
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Alyna23aug , utilizator 14:38, 3 Octombrie 2013
Nue este cazul sa demisionati; pur si simplu puteti notifica angajatorul, fara a oferi explicatii suplimentare, ca doriti sa incetati contractul in perioada de proba, conform art 31 alin 3
Va multumesc pentru raspuns, asa voi proceda.
Aveti c.i.m. pe durata nedeterminata?
incepand cu data 1.08.2013 mi s-a incheiat contract pe perioada nedeterminata cu perioada de proba de 90 zile, fiindca anterior eram pe o alta functie cu contract determinat.
In acest caz, trebuie sa stiti ca incetarea c.i.m. in baza art.31 alin.3 C.mun. la initiativa dvs nu va da posibilitatea sa beneficiati de somaj.

Incetarea c.i.m. in baza art.31 alin.3 C.mun. la initiativa angajatorului va da posibilitatea sa beneficiati de somaj.

Alte discuții în legătură

Perioada de proba cornelicamia cornelicamia Buna ziua, sunt angajata cu contract de munca pe perioada nedeterminata dar am trecuta perioada de proba de 90 zile in cim.As vrea sa stiu ce drepturi am in ... (vezi toată discuția)
Despre contractul de muncă teom96 teom96 in cazul in care am un contract pe o perioada nedeterminată, iar perioada de probă este de 90 de zile, pot demisiona? Menționez că lucrez de 11 zile( e job ... (vezi toată discuția)
Concediere contract perioada nedeterminata cu 90 zile de proba Tudor Maria Tudor Maria Om o vechime in munca de 24 luni la alți angajatori nu am beneficiat niciodată de șomaj , acum 3 luni am demisionat de la Faurecia Sibiu si m-am angajat la ... (vezi toată discuția)