avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 571 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Refuz semnare act aditional la contractul de studii ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Refuz semnare act aditional la contractul de studii doctorale

Buna ziua!

Urmaresc de multa vreme acest forum si am aflat foarte multe informatii folositoare.
Va rog frumos, daca puteti sa imi raspundeti la o intrebare foarte importanta pentru mine #-o.

1. In anul 2010 am inceput studiile doctorale in cadrul unui proiect finantat de Uniunea Europeana. Am semnat un Contract de studii doctorale cu valabilitate in perioada 01.10.2010 - 30.09.2013.
2. Una dintre obligatiile doctorandului presupune restituirea integrala a sumei primite daca nu sunt indeplinite toate obligatiile si daca nu se sustine teza in catedra in cei 3 ani de la inceperea contractului.
3. Eu mi-am indeplinit toate obligatziile prevazute in contract si am sustinut teza in catedra in luna iulie. Am trimis tezele la referenti, de la 2 dintre ei am si primit referat favorabil sustinerii publice (fara a mai fi necesare alte modificari), deci sunt in demersuri pentru sustinerea publica.
4. Pe data de 30.09.2013, ora 13:44, a venit un e-mail ce contine un act aditional la acest contract de studii doctorale ce stipuleaza printre altele obligatia de a restitui integral suma incasata daca nu se sustine public teza pana pe data de 30.11.2013.
5. Nu vreau sa semnez acest act aditional pentru ca sustinerea publica a tezei nu mai depinde de mine, ci de conducatorul de doctorat si de referenti. Sunt multi colegi care refuza sa semneze acest act aditional.
6. Jurista universitatii a spus ca suntem in culpa pentru ca nu am semnat acest adictional pana pe 30.09.2013 (data la care l-am si primit), iar rectorul ne ameninta ca daca nu semnam nu avem voie sa sustinem teza.

Sunt indreptatite acuzatiile lor? Au dreptul sa ne oblige sa semnam acest act aditional? Au dreptul sa ne refuze dreptul de a sustine public teza?
Cel mai recent răspuns: adinutza2602 , utilizator 12:54, 17 Februarie 2014
HG nr. 681/2011 - aprobarea Codului studiilor universitare de doctorat - prevede :
Art. 40. -(1) Daca studentul-doctorand nu reuseste sa finalizeze teza in termenul stabilit potrivit contractului de studii universitare de doctorat si eventualelor acte aditionale la acesta, studentul-doctorand mai are la dispozitie o perioada de gratie de maximum 2 ani pentru a finaliza si sustine public teza, depasirea acestui termen conducând in mod automat la exmatricularea sa
(2) In perioada de gratie prevazuta la alin. (1) studentul- doctorand nu poate beneficia de bursa de doctorat acordata din granturile doctorale prevazute la art. 52.

Art. 23. - Contractul de studii universitare de doctorat cuprinde cel putin urmatoarele informatii:
a) datele de identificare ale studentului-doctorand si ale conducatorului de doctorat;
b) date despre IOSUD si scoala doctorala;
c) tema de cercetare aleasa;
d) cuantumul lunar al bursei, dupa caz;
e) cuantumul taxei de studiu, dupa caz;
f) limba in care se redacteaza si se sustine teza de doctorat - limba româna, limba unei minoritati nationale sau o limba de circulatie internationala;
g) termenul de finalizare a tezei de doctorat;
h) conditiile de prelungire a termenului de finalizare a tezei de doctorat;

i) cuantumul activitatilor didactice pe care studentul- doctorand se angajeaza sa le desfasoare si perioada in care se desfasoara acestea, conform art. 164 alin. (3) din Legea nr. 1/2011.

Art. 24. - (1) Conflictele dintre studentul-doctorand si scoala doctorala se mediaza de catre CSUD
(2) Conflictele dintre studentul-doctorand si conducatorul de doctorat se mediaza de catre consiliul scolii doctorale, iar in cazul nesolutionarii conflictului la acest nivel, acesta este mediat de catre CSUD.
Multumesc pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrerupere doctorat pe perioada concediului de maternitate Iuliaeu Iuliaeu Buna ziua! Puteti sa imi spuneti daca studiile de doctorat pot fi intrerupte pe perioada concediului de maternitate? Sunt studenta cu bursa si am epuizat deja ... (vezi toată discuția)
Doctoranzi, perioada de gratie divele divele Ce inseamna perioada de gratie la un doctorand fara frecventa ? Influenteaza vechimea in munca pentru pensie sau alte drepturi ? (vezi toată discuția)
Cum demonstrez activitatea de cercetare in domeniu de 2 ani zefirzefir zefirzefir Perioada studiilor de doctorat, cu frecventa, cu bursa, de 3 ani, este considerata activitate de cercetare dezvoltare,ca sa ma pot inscrie la concurs pentru ... (vezi toată discuția)