avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Intrerupere doctorat pe perioada concediului de ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Intrerupere doctorat pe perioada concediului de maternitate

Buna ziua!
Puteti sa imi spuneti daca studiile de doctorat pot fi intrerupte pe perioada concediului de maternitate? Sunt studenta cu bursa si am epuizat deja cei doi ani de intrerupere la care aveam dreptul conform contractului cu universitatea. Eu ar trebui sa nasc in ianuarie 2015 si tot in 2015 sa termin si sa sustin teza de doctorat. Am inteles ca bursa este luata in calcul pentru indemnizatia de cresterea copilului (desi nu este venit impozabil), prin urmare, pe perioada concediului aceasta va fi oprita. Intrebarea mea este daca nu pot sa intrerup siactivitatea doctorala din moment ce se suspenda bursa pe perioada CCC? La facultate am intrebat, dar se pare ca nu s-au mai confruntat cu un astfel de caz si nu m-au putut lamuri. Multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:32, 14 Noiembrie 2014
1. Nu este vorba de concediu de maternitate (126 de zile = sarcina si lauzie = pre si postnatal) ci de concediu crestere copil (CCC).

2. Conform actualelor reglementari pe perioada de CCC trebuie sa suspendatl plata bursei pentru doctorat.

3. - Conform noilor modificari aduse OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor nu se suspenda plata indemnizatiei pe perioada de CCC daca realizati venituri supuse impozitului, prin desfasurarea efectiva a unei activitati in perioada de concediu, de maximum 6 ISR intr-un an calendaristic (adica 3.000 lei pe an).
- Dar nu au aparut inca modificarile la Normele de aplicare a OUG 111/2010 pentru a vedea daca bursa doctorala este si ea un venit care poate fi cumulata cu indemnizatia pentru CCC.

4. Ar fi bine sa puneti intrebarea la Agentia Nationala pentru Plati si Inspectie Sociala, pe e-mail, la: anps@prestatiisociale.ro
Ultima modificare: Vineri, 14 Noiembrie 2014
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
Daca din motive personale/medicale/stiintifice nu ati reusit sa termini teza la timp tebuie sa depuneti la Secretariatul Scolii Doctorale una din urmatoarele cereri, avizata de conducatorul de doctorat :
- cerere intrerupere doctorat
- cerere prelungire doctorat

HG 681/2011
Art. 39
(1) În domeniile de studii reglementate la nivel european, durata studiilor universitare de doctorat respectă legislaţia corespunzătoare.

(2) Durata programului de doctorat este, de regulă, de 3 ani. Prin excepţie, în cadrul învăţământului superior medical uman, medical veterinar şi farmaceutic, conform art. 174 alin. (3) din Legea nr. 1/2011, durata programului de doctorat este, de regulă, de 4 ani.

(3) Din motive temeinice, în condiţiile stabilite prin regulamentul şcolii doctorale, durata programului de doctorat poate fi prelungită cu 1–2 ani, cu aprobarea senatului universitar, la propunerea conducătorului de doctorat şi în limita fondurilor disponibile.

(4) Studiile universitare de doctorat se pot întrerupe din motive temeinice, în condiţiile stabilite prin regulamentul şcolii doctorale. Durata acestor studii se prelungeşte cu perioadele cumulate ale întreruperilor aprobate.

(5) Prelungirea prevăzută la alin. (3), respectiv întreruperea şi prelungirea prevăzute la alin. (4) se stabilesc prin acte adiţionale la contractul de studii universitare de doctorat.

Art. 40
(1) Dacă studentul-doctorand nu reuşeşte să finalizeze teza în termenul stabilit potrivit contractului de studii universitare de doctorat şi eventualelor acte adiţionale la acesta, studentul-doctorand mai are la dispoziţie o perioadă de graţie de maximum 2 ani pentru a finaliza şi susţine public teza, depăşirea acestui termen conducând în mod automat la exmatricularea sa.

(2) În perioada de graţie prevăzută la alin. (1) studentul-doctorand nu poate beneficia de bursă de doctorat acordată din granturile doctorale prevăzute la art. 52.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuz semnare act aditional la contractul de studii doctorale adinutza2602 adinutza2602 Buna ziua! Urmaresc de multa vreme acest forum si am aflat foarte multe informatii folositoare. Va rog frumos, daca puteti sa imi raspundeti la o ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. am ramas iansarcinata cu 1 luna ianinte de inscrierea ... DianAng DianAng Buna ziua. Am ramas iansarcinata cu 1 luna ianinte de inscrierea la doctorat. Dupa nastere, pot face intreruprere de studii cu revenire dupa CCC? (nu primesc ... (vezi toată discuția)
Inscriere la doctorat in timpul concediului de maternitate madalina_petrut madalina_petrut Sunt medic rezident anul I si as dori sa stiu daca anul viitor(octombrie 2013) pot sa ma inscriu la doctorat, in conditiile in care din iulie 2013 voi fi in ... (vezi toată discuția)