avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 656 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident auto inscenat
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident auto inscenat

cred ca am fost victima unui accident intentionat, cineva a vrut sa isi repare masina pe asigurarea mea.masina mea nu are nimic iar a celuilalt, destul de brunet , cu numere de bulgaria, am constatat la fata locolui ca avea semnalizarea aripa stanga sparta.eu am avut de la inceput dubii de cum a ajuns in fata mea ,ca de pe drumul cu prioritate nu a venit si cred ca doar dintr-o parcare laterala si eu am inaintat doar cel mult 1 metru .Eu am zis sa mergem la politie avarii dar el a zis ca pt o semnalizare sparta facem constatare amiabila.ne-a programat la constatare a doua zi dimineata. Aici a ziz ca pe langa semnalizarea sparta mai are si pe la usa ceva, si inca ceva la aripa.Ce trebuie sa fac? Sa merg la politie?
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Octombrie 2013
nicoleta2tanase, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 22:05, 6 Octombrie 2013
Da, asa ar trebui sa mergeti la politie. Insa situatiile astea sunt cu dus-intors, adica daca dvoastra erati pe drum fara prioritate sau daca (ţi..)bulgarul venea din dreapta, puteti ramane fara permis pentru neacordare de prioriate. Trebuie sa stiti clar ce ati facut, de unde ati venit, de unde a venit el, cine este de vina. Ati fost la asigurator? Acolo ce v-au spus?
am facut fiecare schita accidentului si au deschis dosar pt daune ,dar lui ii da un raspuns dupa ce analizeaza toate pozele care au fost facute la constatare , pt ca ne-a pus sa asezam masinile cum s-au lovit.
Ce sa zic. Daca ii aproba bulgarului dosarul de dauna, sanatate si noroc, ca am inteles ca dvoastra nu aveti stricaciuni la auto. Daca nu .. va trebui sa ajungeti la politie. Oricum ar fi, sa nu declarati mai mult decat ce s-a intamplat, adica adevarul.
Daca s-a deschis dosar de dauna pe baza formulare de constatare amiabila nu aveti ce cauta la politie. Inspectorul de daune va face investigatiile necesare si va constata daca accidentul a fost real sau este vorba de intentionat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident masina (depasire) Robertrobi Robertrobi Buna seara as dori sa va cer o parere,astazi am avut parte de un eveniment rutier, Mergeam linistit cu 60 km in fata mea era un taximetrist mergea incet pe ... (vezi toată discuția)
Accident in parcarea amenajata in fata unui magazin alexaxx1@yahoo.com alexaxx1@yahoo.com In parcare la kaufland, domeniu privat, eu mergeam pe directia inainte iar un logan a intrat in partea dreapta masinii mele avariindu-mi portiera dreapta fata, ... (vezi toată discuția)
Accident bizar - culpa comuna ? westdesign westdesign Buna ziua, incerc sa va descriu cat mai exact accidentul pe care l-am avut in urma cu 4 ore. Ajuns intr-o intersectie dirijata dintre un drum cu sens ... (vezi toată discuția)