avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 736 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ce este REVISAL ?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ce este REVISAL ?

Am si eu 2 intrebari :
1 Ce este REVISAL ? (ca am pe contractul de munca pusa o stampila dreptunghiulara cu REVISAL ---> eu din cate stiu toate stampilele trebuie sa fie rotunde ..nu dreptunghiulare ..deci cred ca nu este valabila :((
2Cat este salariul minim pe economie ? (brut si net)
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:35, 17 Iulie 2020
1. REVISAL = Registrul General de Evidenta a Salariatilor

Art. 34 C.mun.
(1) Fiecare angajator are obligatia de a infiinta un registru general de evidenta a salariatilor.
(2) Registrul general de evidenta a salariatilor se va inregistra in prealabil la autoritatea publica competenta, potrivit legii, in a carei raza teritoriala se afla domiciliul, respectiv sediul angajatorului, data de la care devine document oficial.
(3) Registrul general de evidenta a salariatilor se completeaza si se transmite inspectoratului teritorial de munca in ordinea angajarii si cuprinde elementele de identificare ale tuturor salariatilor, data angajarii, functia/ocupatia conform specificatiei Clasificarii ocupatiilor din Romania sau altor acte normative, tipul contractului individual de munca, salariul, sporurile si cuantumul acestora, perioada si cauzele de suspendare a contractului individual de munca, perioada detasarii si data incetarii contractului individual de munca.
(4) Registrul general de evidenta a salariatilor este pastrat la domiciliul, respectiv sediul angajatorului, urmand sa fie pus la dispozitie inspectorului de munca sau oricarei alte autoritati care il solicita, in conditiile legii.
,,,...

HG nr.500/2011
Art. 2
.....
(2) Fiecare angajator are obligatia de a infiinta si transmite la inspectoratul teritorial de munca un registru general de evidenta a salariatilor si de a-l prezenta inspectorilor de munca, la solicitarea acestora.
(3) Angajatorii care au infiintat sucursale, agentii, reprezentante sau alte asemenea unitati fara personalitate juridica, carora le-au delegat competenta incadrarii personalului prin incheierea de contracte individuale de munca, pot delega acestora si competenta infiintarii registrului.
(4) Au obligatia de a infiinta si transmite registrul la inspectoratul teritorial de munca si misiunile diplomatice si oficiile consulare ale altor state in Romania, respectiv, dupa caz, institutele culturale si reprezentantele comerciale si economice ale altor state in Romania, pentru personalul angajat local care are cetatenia romana sau resedinta permanenta in Romania.
.......
Art. 3
(1) Registrul se intocmeste in forma electronica.
(2) Registrul se completeaza in ordinea angajarii si cuprinde urmatoarele elemente:
a) elementele de identificare a tuturor salariatilor: numele, prenumele, codul numeric personal - CNP, cetatenia si tara de provenienta - Uniunea Europeana - UE, non-UE, Spatiul Economic European - SEE;
b) data angajarii;
c) perioada detasarii si denumirea angajatorului la care se face detasarea;
d) functia/ocupatia conform specificatiei Clasificarii Ocupatiilor din Romania (COR) sau altor acte normative;
e) tipul contractului individual de munca;
f) durata normala a timpului de munca si repartizarea acestuia;
g) salariul de bază lunar brut şi sporurile, astfel cum sunt prevăzute în contractul individual de muncă;
h) perioada si cauzele de suspendare a contractului individual de munca, cu exceptia cazurilor de suspendare in baza certificatelor medicale;
i) data incetarii contractului individual de munca.

2. HG nr. 23/2013 - stabilirea salariului de baza minim brut pe tara garantat in plata
art.1
..
(2) Incepand cu data de 1 iulie 2013, salariul de baza minim brut pe tara garantat in plata se stabileste la 800 lei lunar, pentru un program complet de lucru de 168,667 ore in medie pe luna in anul 2013, reprezentand 4,74 lei/ora.
...

3. Netul poate varia in funtie de sporuri, persoane in intretinere, tichete de masa etc..
era mai bine daca-mi dadeam demisia si nu mai treceam pe la medicina muncii? ma va afecta pe viitor acea vizita medicala?
Ultima modificare: Joi, 6 Martie 2014
Daniel Barbu, Alte profesii
am o nelamurire. viitorul angajator poate afla informatii despre angajat ( persoana care doreste s-o angajeze) utilizand programul revisal ? informatii de genul ultimul loc de munca unde a fost, si perioada concediului medical si boala respectiva? din a 3-a luna de contract m-am imbolnavit de o boala urata am stat in medical 7 luni. cand m-am intors la la lucru m-au trimis la medicina muncii ,unde am declarat boala ( desi eu nu stiam ca doctorita nu stia si ca boala e confidentiala.....) dupa care am fost silit sa ma pontez si sa mi dau demisia. ceea ce am si facut ca nu era bine platit job-ul. am o teama de a ma angaja. poate viitorul angajator sa afle de boala mea, apare in revisal sau altundeva inregistrat lunga perioada de medical ?? va rog sa ma ajutati, va multumesc
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
@ smarand

1. Baza de date a REVISAL-ului nu este o baza publica . Niciun angajator nu poate vedea altceva decat proprii angajatii.

2. Conform art.29 alin.4 C.mun., angajatorul poate cere informatii in legatura cu persoana care solicita angajarea de la fostii sai angajatori, dar numai cu privire la activitatile indeplinite si la durata angajarii si numai cu incunostintarea prealabila a celui in cauza.

3. Concediile medicale nu se inregistreaza in REVISAL.
cand m-am intors din medical m-au trimis la medicina muncii unde mi-au inregistrat boala..m-am intors m-am pontat o zi, 3 zile mi-au bagat concediu de odihna( 2 zile fiind zile din wekeend) si m-au indrumat sa-mi dau demisia cu data de 6..deci m-am intors ptr 6 zile..in felul acesta perioada de 7 luni nu se va afisa ..dar se va banui...?? acele 3 zile de concediu de odihna sunt inregistrate in revisal?? dar acea zi "" lucrata"" ??sunt multe semne de intrebare

Alte discuții în legătură

Registru cim si fise de evaluare doina62 doina62 Sunt obligatorii aceste documente?Si daca da,care e articolul din Codul Muncii? (vezi toată discuția)
Revisal ContSters175992 ContSters175992 In noua lege 53/2003 - Codul munci, La articolul 34, aliniatul (3) „(3) Registrul general de evidență a salariaților se completează și ... (vezi toată discuția)
Revisal angajator nou cristina_71 cristina_71 Buna ziua. As dori sa stiu daca in momentul angajarii unei persoane, se trec in revisal si datele de la fostul angajator: cim, acte aditionale cu modificari ... (vezi toată discuția)