avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 635 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Toleranta cinemometre
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Toleranta cinemometre

Am fost gasit pe drum european in afara localitatii cu 155 Km/h si carnetul mi-a fost suspendat. Avocatul care m-a reprezentat a sustinut ideea ca datorita abaterii de masuratoare a cinemometrului de 4%(aflat in mers) eu ar fi trebuit sa am valoare de calcul de 155-4% = 148.5 Km/h fapt care ar fi trebuit sa-mi dea doar amenda si nu suspendarea permisului.
Cererea mea de analiza a vitezei a fost respinsa de judecator mentionand ca aparatul era verificat metrologic la zi. In astfel de cazuri, se
poate ca eroarea de masurare sa fie egala cu 0?
Ultima modificare: Luni, 7 Octombrie 2013
Gabriela Mihai, Avocat
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 00:19, 8 Octombrie 2013
Uneori toleranta este +/-, asa ca viteza putea sa fie si peste 160 km/h.
puteti face apel. intr'adevar nu prea se mai admit actiuni bazate pe asemenea tolerante.
Daca valoarea vitezei indicata de aparatul radar a fost de 155km/h, trebuie stabilita care a fost viteza reala a autoturismului. Aparatul radar are abateri de masurare de +/-4%. Poate sa aibe si o abatere 0 (zero). In argumentarea contestatiei nu va puteti baza pe abaterile superioara sau inferioara. Fiecare aparat radar are o anumita abatere de masurare a vitezei, care este cuorinsa intre cele doua limite mentionate. Ca proba in proces trebuie sa solicitati certificatul de verificare a aparatului radar. Cred (nu a avut ocazia sa vad un asemenea certificat) ca respectivul certificat este consemnat abaterea reala a aparatului radar care v-a masurat viteza autoturismului condus de dvs. Daca in certificatul de verificare a aparatului radar nu este consemnata abaterea de masurare trebuie cerut (prin instanta) biroului de metrologie legala care a facut verificarea aparatului sa comunice abaterea de masurare a aparatului radar. La biroul de metrologie legala se intocmesc fise de verificare si in care este consemnata abaterea de masurare a aparatului radar in discutie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am fost prins de noul aparat radar cu o viteza de 103 km/h, pe bord 95 km/h qu1t qu1t Vreau sa contest aparatul cu legile din MO si as vrea un raspuns daca as putea castiga procesul : 5. La punctul 3 subpunctul 3.1, paragraful 3.1.1 se ... (vezi toată discuția)
Contestatie amenda viteză Busugaby Busugaby Am fost sancționat pentru viteza de 152 km/h pe limita de 100km/h, mentionez ca mașina de poliție era în mișcare și avea și viteza mare, peste 80 km/h ... (vezi toată discuția)
Contestare pv primit pentru viteza (151km/h) DanutB DanutB Buna seara, Apelez la ajutorul dvs pentru a ma indruma in legatura cu contestarea Procesului Verbal dat de Politia din jud. Buzau. In data de 27.12.1013 am ... (vezi toată discuția)