avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1283 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Probleme cu o fata care a ramas insarcinata si a ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Probleme cu o fata care a ramas insarcinata si a nascut

Nu stiu exact cum sa ma exprim dar voi spune dupa cum stiu:

Am un prieten care la o petrecere a fost intr-o aventura cu o fata (el spune ca a folosit prezervativ si stie exact ca nu a facut nici o greseala), dupa care la 2/3 luni a aflat problema de la cineva , nestiinduse ca el ar fi vinovatul, doar dupa ce a nascut la 4 luni primise hartie ca trebuie sa faca test ADN la Bucuresti, a mers unde i s-a spus si a facut tot pana a ajuns la rezultatul ca baiatul este a lui. Problema deabea acum incepe, stiind ca el nu este de vina si afland ca aceea fata se mai culcase cu multi in perioada aia printre care fiind si baiatul primarului , este sigur ca au fost facute ceva smecherii la mijloc, ar dori sa stie ce pasi sa urmeze ca sa faca dreptate, a spus ca daca merge sa faca test ADN s-ar putea sa plateasca deageaba suma de vreo 3000 de lei si sa pice tot el vinovat.

Ma intereseaza mai exact unde poate face testele, cum si fara sa stie nimeni, si alte sfaturi bune daca se poate. Si sa ma scuzati daca postez unde nu trebuie si daca mai am alte greseli.

O seara placuta,
anonim
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 01:22, 27 Noiembrie 2013
Sunteti foarte diplomat, Domule Avocat Lascoschi.
Nu mi-ati raspuns la intrebare insa, asa cum a fost formulata. Asteptam un raspuns extrem de punctual :)

Eu am sa va raspund insa.

In ipoteza in care eu as fi barbat si o oarecare pe care nu o cunosc si cu care stiu ca nu am intretinut relatii sexuale, m-ar soma sa ma prezint la ADN, probabil nu as merge sau, daca mi-ar fi la indemana m-as duce pentru a putea cere PEDEPSIREA persoanei de sex feminin pentru groaznicul prejudicu de imagine adus :)
Si consider mai mult decat firesc si normal ca cel vinovat sa plateasca in fata legii.

Nu prea cred ca exista femei care au nascut un copil cu X si cheama la judecata pe Y, deoarece acest lucru se dovedeste extrem de usor daca Y vine la ADN chiar prin test si de aici femeia suporta consecintele, deci nu cred ca este vreo astfel de femeie care, in cunostinta de cauza, sa solicite testarea lui Y cand de fapt ea stie foarte bine ca minorul este copilul lui X.
Este absurd sa credem asa ceva! Cum si mai absurd este sa credem ca o femeie nu stie cu cine a ramas insarcinata!
Va recomand sa faceti acelasi exercitiu de imaginatie si sa va puneti in locul femeii care cere judecata.
Sa-mi fie iertata comparatia insa, presupun ca doar cele carora "meseria" pe care o practica le face sa nu cunoasca cu certitudine tatal copilului lor deoarece s-au culcat cu mai mult de un partener de sex masculin in ziua respectiva sunt in aceasta situatie.
Dar si acolo exista o solutie, sa faca toti cei 3-5-10 parteneri ADN-ul si sa se clarifice situatia copilului.
In viata reala, de zi cu zi, a oamenilor normali, a femeilor normale care nu traiesc din vanzarea trupului, asa ceva este imposibil!

Tatal devine tata atunci cand spermatozoidul sau ajunge sa fecundeze ovulul femeii, nu cand se da sentinta finala :)

Ultima modificare: Vineri, 11 Octombrie 2013
thaly, utilizator
Anonymous93 a scris:

Si daca face testul acesta cu 600 lei si reiese ca nu el este tatal, se poate duce la instanta si sa se faca dreptate?

Numai expertizele cerute de instanta sunt luate in considerare, altele pot fi doar un motiv rezonabil ca aceasta sa accepte expertizarea.
Ai primit pe forum o multime de explicatii, unele chiar de nivel stiintific, eu zic sa te linistesti, ai avut ghinionul ca spermatozoidul tau sa fie mai dibaci, sau sa o fi prins pe ea intr-o zi mai fertila, etc. Sa-ti traiasca! Iar data viitoare, cand mai practici "one night stand"-uri, gandeste-te de doua ori.
strutum a scris:

Rectific : Testele de paternitate oferă o siguranţă de 99,9%.Teste se fac de medici legisti de la INML. Sunt oameni greu de cumparat sau imposibil.

Daca este 100% ca nu este el tatal sa angajeze un avocat, o sa ii explice ce variante are.
Poate sa refaca testul daca nu au acelasi rezultat.

Daca testele de paternitate sunt asa de sigure, de ce ofera o siguranta de 99,9%?
De ce medicii de la IML nu isi asuma raspunderea.
Se prea poate ca acel copil sa se fi nascut in urma unui gang bang sau dupa un sex in grup, iar femeia si-a ales o victima si a reusit sa obtina un rezultat favorabil la testul de paternitate.

thaly a scris:

..................................................

In ipoteza in care eu as fi barbat si o oarecare pe care nu o cunosc si cu care stiu ca nu am intretinut relatii sexuale, m-ar soma sa ma prezint la ADN, probabil nu as merge sau, daca mi-ar fi la indemana m-as duce pentru a putea cere PEDEPSIREA persoanei de sex feminin pentru groaznicul prejudicu de imagine adus :)
Si consider mai mult decat firesc si normal ca cel vinovat sa plateasca in fata legii.

Nu prea cred ca exista femei care au nascut un copil cu X si cheama la judecata pe Y, deoarece acest lucru se dovedeste extrem de usor daca Y vine la ADN chiar prin test si de aici femeia suporta consecintele, deci nu cred ca este vreo astfel de femeie care, in cunostinta de cauza, sa solicite testarea lui Y cand de fapt ea stie foarte bine ca minorul este copilul lui X.
Este absurd sa credem asa ceva! Cum si mai absurd este sa credem ca o femeie nu stie cu cine a ramas insarcinata!
Va recomand sa faceti acelasi exercitiu de imaginatie si sa va puneti in locul femeii care cere judecata.
Sa-mi fie iertata comparatia insa, presupun ca doar cele carora "meseria" pe care o practica le face sa nu cunoasca cu certitudine tatal copilului lor deoarece s-au culcat cu mai mult de un partener de sex masculin in ziua respectiva sunt in aceasta situatie.
Dar si acolo exista o solutie, sa faca toti cei 3-5-10 parteneri ADN-ul si sa se clarifice situatia copilului.
In viata reala, de zi cu zi, a oamenilor normali, a femeilor normale care nu traiesc din vanzarea trupului, asa ceva este imposibil!

Tatal devine tata atunci cand spermatozoidul sau ajunge sa fecundeze ovulul femeii, nu cand se da sentinta finala :)

Asa cum a scris si domul avocat Lascoschi, instantele se grabesc sa dea copiilor un tata, asa ca este posibil ca si cei de la IML sa gandeasca la fel, ajutati si de un stimulent financiar sau de alta natura.

Parerea mea este ca in cazul acesta, fata respectiva a fost foarte interesata sa aiba un tata pentru copil, ca sa scape de gura lumii.

Sunt destule femei care nu stiu cu cine au conceput copilul, si sunt femei normale care nu se prostitueaza.

Si mie mi se intamplase mai prin vara sa incerce sa ma dea una in judecata pentru stabilire paternitate, dar i-am taiat-o scurt atunci cand am anuntat-o ca sunt sarac si am principii.

Tot prin vara am lamurit o domnisoara care ma confunda cu un fost partener de sex ca eu doar am pipait-o bine si nimci altceva, mi-am adus aminte de vreo patru persoane de sex feminin cu care am facut sex si am lamurit situatia cu trei domnisoare care au ramas gravide din intamplare dar nu stiau cu care.

Luni m-am intalnit intamplator cu o persoana de sex feminin care nu stia de unde ma cunoaste, dar nu am intrat in detalii pentru ca m-am umplut de emotie cand mi-am adus aminte de cainele ei care mi-a sfasiat pantalonii si mi-a ros pantofii mei aia buni de ii cumparasem pentru Paste. :(

Lumea e mare si poti sa faci sex din intamplare sau sa nu iti mai aduci aminte cu cine ai facut sex, asa ca in acest caz este evident ca fata a vrut sa scape de eticheta de curva, de asta se si agata asa de tare de initiatorul subiectului.

Trist dar adevarat!
romania inedit a scris:

Sunt destule femei care nu stiu cu cine au conceput copilul, si sunt femei normale care nu se prostitueaza.

Trist dar adevarat!

Costinele, o femeie normala stie cu cine a conceput copilul.

Lumea e mare si poti sa faci sex din intamplare sau sa nu iti mai aduci aminte cu cine ai facut sex ...

Nu bine deloc, daca argumentele sunt asa de subrede, mi se pare normal sa demonstreze ca "e cu neputinta ca pretinsul tata sa fie " ... tatal. Distractia costa, zau! Daca era invers, adica barbatul purta sarcina, crezi ca n-ar fi constrans femeia sa faca analizele/testul de ... cum s-o mai chema?
Stii cum e? Mostenim jumate-jumate, asta e stiinta. Sa refaca testul, altfel, cu rezultatul initial, cu martori si prezumptii, va fi tata impotriva oricaror sustineri.
In plus, nu i se cere sa faca nunta, ci sa recunoasca copilul daca este al lui.
romania inedit a scris:

Asa cum a scris si domul avocat Lascoschi, instantele se grabesc sa dea copiilor un tata, asa ca este posibil ca si cei de la IML sa gandeasca la fel, ajutati si de un stimulent financiar sau de alta natura.

Cineva care falsifica sub semnatura proprie fapte ca "2+2=4" sau "apa in conditii normale ingheata la zero grade Celsius" trebuie sa fie nu doar nebun, ci si iresponsabil. Nicio suma platibila de o fata usurateca nu ar fi suficienta pentru a convinge pe cineva sanatos la cap sa semneze un raport fals in privinta asta. A fi sau a nu fi tata din punct de vedere genetic este un fapt obiectiv, de ex. daca reiese ca a avut contact sexual cu ea si la probabilitatea de 99,9998% el este tatal, cu exceptia cazului in care are un frate geaman. Nici macar daca un frate ne-geaman sau un var de-al lui ar fi tatal copilului n-ar obtine un asemenea procentaj. Teoretic, se pot obtine si procentaje mai precise, dar testul va costa 100 000 euro sau 1 milion de euro.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

E posibil sa nu iasă un test de paternitate bine dacă beau apa sau mănânc înainte? Raluca72 Raluca72 Bună seara. Sunt într-un proces de stabilire a paternității cu tatăl meu și judecătorul a cerut testul de paternitate prin saliva la IML. Am sunat la ... (vezi toată discuția)
Paternitate gregh gregh Sint un barbat divortat de mai multi ani si care am dubii privind paternitatea copilului meu (l-am recunoscut dupa nastere) inca de cind s-a nascut. Copilul a ... (vezi toată discuția)
Paternitate ancaangelescu ancaangelescu Ce efect si putere legala are dovedirea clara a incompatibilitatii ADN intre presupusul tata si copilul parte in procesul de stabilire a paternitatii? (vezi toată discuția)