avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 743 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Probleme incalzire
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Probleme incalzire

Buna ziua,
As dori sa stiu daca atunci cand se da drumul la incalzire in bloc, administratorul, sau cine se ocupa de asa ceva, trebuie sa anunte acest lucru in vreun fel.

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: mastera , utilizator 16:56, 14 Octombrie 2013
Doamna ynocentta...
Vad ca nu ne intelegem.
Eu in vara am facut lucrari la intreaba instalatie de incalzire din apartament, incepand de la coloana pana la calorifere, am schimbat tevaraia veche, care era ruginita si infundata.
Fiind VARA, sudurile efectuate nu au putut fi verificate fara a se incarca intreaga instalatie a blocului, deci nici nu stiam de acel por. Acel por, l-am descoperit atunci cand administratorul blocului a dat drumu la caldura la cererea catorva vecini.
Sa va mai spun ca blocul in care locuiesc are 3 scari. Toate scarile au conducerea lor.
De curiozitate am mers la celelalte scari si la cateva blocuri din jur. La ambele scari exista un afis din parte RADET cat si din partea Asociatiei scarilor respective ca urmeaza sa fie incarcate instalatiile de incalzire pentru teste in perioada respectiva. In plus un vecin de la una din scarile din blocul in care locuiesc mi-a spus ca la ei s-a facut o adunare prin care s-a votat cine vrea si cine nu vrea caldura incepand de acum. Majoritatea in bloc fiind batrani si pensionari nu au venituri sa suporte cheltuiala a 6 luni de iarna de caldura. Asa ca au mai amanat inceperea furnizarii agentului termic.
Din moment ce administratorul mi-a spus ca a dat drumul la caldura la cererea catorva vecini, tot vina mea este? Eu ar trebui sa imi iau un glob de cristal si sa vad ca respectiva teava are un por la sudura.

Daca chemati un instalator pe apa, gaz sau un electrician veti vedea, ca dupa ce efectueaza lucrarea, probeaza. Dau drumu la apa sa vada daca exista curgeri, dau drumu la gaz si verifica daca exista curgeri... dau drumu la curent sa vad daca exista vreun scurt circuit.
In cazul interventiei mele cum se putea verifica fara ca apa sa vina de la centrala?

Cred ca dvs. nu ati citit ce am spus pana acum.
Porul respectiv l-am descoperit cand s-a produs inundatia. Deci, nu aveam de unde sa stiu de existenta lui.
Deci sa inteleg ca dupa dvs. administratorul asociatiai de proprietari nu ar trebui sa anunte pe nimeni daca el da drumu la caldura in bloc iar RADET-ul nu a anuntat nimic.
Cand m-am referit la bunavointa m-am referit ca nu-l durea mana sa puna o hartie in care sa scrie "Bai animalelor care locuiti aici, va dau drumu la caldura!"
Asa cum nu-l doare mana sa faca lunar fise cu restantierii blocului in care sa ii faca handicapati sau mai stiu eu cum, putea sa scrie si anuntul respectiv, nu?

In mod normal.
Sa nu uitam ca traim in Romania iar instalatiile din unele blocuri sunt facute... asa cum sunt facute.
De exemplu. Cand am efectuat lucrarile am cerut sa se goleasca doar o parte din instalatie. Administratorul mi-a spus ca nu este posibil. Astfel a trebuit sa goleasca toata scara.
Din moment ce el personal s-a ocupat de golirea instalatiei si mai mult stia si a vazut cand am efectuat aceste lucrari, cu atat mai mult putea sa anunte. Mai mult nu eram singuru care a efectuat astfel de lucrari.
Ghinionul meu a fost ca eu vineri am plecat din oras si el a dat drumu fara sa anunte.

Ganditi-va si asa...
Dvs. va faceti o interventie si trebuie sa umblati la gaze sau la apa vorbiti cu administratorul, care are unica cheie. El merge si inchide ce aveti nevoie. Va apucati de treaba. In timp ce lucrati, se duce un vecin binevoitor peste administrator si ii cere acestuia sa deschida ce este inchis. Administratorul se duce si deschide fara sa va anunte. E bine?

Dupa cum am spus si in alt post mai sus.
L-am anuntat ca am remediat problema si ca vreau sa dea drumu sa verific. Mi-a spus ca nu se poate ca nu e in oras dar o sa ma anunte cand se va da drumu.
Ma suna intr-o dimineata si imi spune ca e posibil sa dea drumu la caldura dar ma va suna daca o va face. Ei bine nu m-a sunat nimeni si drumu la caldura tot a dat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata reparatilor in urma inundatilor hadrian01 hadrian01 Buna ziua.In urma cu cateva zile sa dat drumul la agentul termic fara a se anunta de catre asociatie in nici un fel.Am facut inundatie si am inundat si alte ... (vezi toată discuția)
Debransare toamna-iarna vsu vsu Buna ziua! La noi in bloc a aparut o situatie interesanta. 3 vecini s-au gindit ca vor sa monteze centrala termica si sa se debranseze de la RADET. Au ... (vezi toată discuția)
Debransare radet bucuresti macmac macmac Suntem asociatie de scara. Avem contorizare pe scara la apa calda si caldura. Prin aceasta RADET spune ca obligatiile sale privind inlocuiri sau reparatii ... (vezi toată discuția)