avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 616 soluții astăzi

Conferință avocatnet.ro: Avalanșă de modificări în Codul muncii - analize și detalieri. Tot ce trebuie să știe angajatorii pentru conformare la noua legislație. Rezervă loc și participă → 

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ridicarea drepturilor salariale in cazul disparitiei
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ridicarea drepturilor salariale in cazul disparitiei

Buna ziua.
Un salariat este disparut din data de 30 septembrie 2013. In aceasta situatie, cine este indreptatit sa-i ridice drepturile salariale?
Mentionez ca nu exista o hotarare judecatoreasca in acest sens si totusi politia l-a declarat disparut.
Ce pot face, ca angajator, in aceasta situatie si in acelasi timp sa fie conform legii?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:23, 8 Octombrie 2013
In caz de deces al salariatului, drepturile salariale datorate până la data decesului sunt plătite, în ordine, soţului supravieţuitor, copiilor majori ai defunctului sau părinţilor acestuia. Dacă nu există nici una dintre aceste categorii de persoane, drepturile salariale sunt plătite altor moştenitori, în condiţiile dreptului comun.
Multumesc frumos. Stiu ca art. 167 din Codul Muncii specifica acest lucru, dar eu nu stiu daca salariatul este decedat. Contabilul sef refuza ca aceste drepturi sa fie ridicate de altcineva. Ce fac in aceasta situatie?
Intr-adevar, legislatia nu prevede cum se poate solutiona o astfel de situatie.
Drepturile unei persoane declarate disparute exista.
Cel dispărut este socotit a fi în viaţă, dacă nu a intervenit o hotărâre declarativă de moarte rămasă definitivă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Beneficiarii legii 85/2016 nicolle11 nicolle11 Difetentele salariale se dau mostenitorilor daca persoana care ar fi trebuitsale primeasca a decedat in 2013? (vezi toată discuția)
Sentinte judecatoresti recastigari salariale, iar persoana este decedata alb_gabi alb_gabi Buna ziua, Avand in vedere O.U.71/2009- privind plata unor sume prevazute in titluri executorii avand ca obiect acordarea de drepturi salariale personalui ... (vezi toată discuția)
Succesiune imposibila... ContSters117274 ContSters117274 tata mort din 1987, iar mama moarta din 1989 fara a i se elibera certificat de deces. cum este poibila succesiunea??? (vezi toată discuția)