avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1235 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Reducere transport studenti - lege
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Reducere transport studenti - lege

Buna ziua,
Care este varsta maxima pana la care se poate primi reducere la transport pentru studenti si mai ales unde (in ce lege, in ce articol) este specificat acest lucru?

Cel mai recent răspuns: carmen01011958 , moderator 00:00, 9 Octombrie 2013
Varsta maxima este 26 de ani.

ORDIN nr. 2.183 din 15 decembrie 2005
pentru modificarea şi completarea anexei nr. 1 la Ordinul ministrului transporturilor, construcţiilor şi turismului şi al ministrului educaţiei, cercetării şi tineretului nr. 972/5.572/2003, cu modificările şi completările ulterioare
[ link extern ]

1. Alineatul (1) al articolului 2 va avea următorul cuprins:
"Art. 2. - (1) Studenţii din învăţământul universitar de stat şi particular acreditat, cursuri de zi, beneficiază şi de 24 de călătorii simple pe an calendaristic, cu reducere de 50% din tariful trenurilor accelerate şi rapide, clasa a II-a."
2. După alineatul (1) al articolului 2 se introduc două noi alineate, alineatele (1^1) şi (1^2), cu următorul cuprins:
"(1^1) De prevederile alin. (1), în mod similar cu prevederile art. 11 din Ordonanţa Guvernului nr. 112/1999, republicată, beneficiază studenţii în vârstă de până la 26 de ani, împliniţi în anul calendaristic pentru care se distribuie carnetele cu cupoane. Studenţii primesc drepturile complete pentru întregul an calendaristic, indiferent de data împlinirii acestei vârste, carnetele cu cupoane şi legitimaţiile de călătorie cu reducere 50% fiind valabile în tot cursul anului respectiv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cupoane gratuite pensionar diana24 diana24 Buna ziua, Bunicul meu imi poate da cupoanele gratuite pt CFR? Am inteles ca se face o imputernicire la notar. Aceasta imputernicire este valabila si daca ... (vezi toată discuția)
Drepturi studenti adidima adidima Buna ziua! Am 44 de ani si sunt studenta in anul I la masterat (buget), Sunt curioasa de ce reducerile pentru transport CFR ( nu stiu restul) se acorda doar ... (vezi toată discuția)
Reduceri pentru studenti la calatoriile cu cfr eniko69 eniko69 Aş dori să ştiu , dacă studenţii care studiază în instituţiile de învăţământ din Uniunea Europeană pot beneficia de aceeaşi reduceri ca şi ... (vezi toată discuția)