avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 445 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Reziliere contract prelungit fara notificare
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Reziliere contract prelungit fara notificare

Buna ziua, reprezinta o societate comenciala care a incheiat un contract cu o companie care furnizeaza servicii de comunicatii (internet, telefonie) in septembrie 2011. In luna septembrie a acestui an ne-am mutat biroul si am decis sa preluam serviciile altui furnizor. Am sunat consultantul nostru de la vechea companie si el ne-a spus ca se poate rezilia contractul. Se intampla ca el sa isi schimbe jobul la noua companie care ne furnizeaza momentan servicii si ne-a facut o oferta mult mai buna daca ne mutam serviciile la noul lui loc de munca. :)) Toate bune si frumoase, nu mi-a zis nimic de clauza conform careia "Daca Beneficiarul nu solicita incetarea contractului prin notificare scrisa trimisa Prestatorului..., cu cel putin 60 zile inaintea expirarii termenului initial, prezentul contract va fi prelungit automat pentru perioade succesive de cate 12 luni (termen succesiv)". Am semnat contractul cu noua companie de aprox. 2 sapt, ne-au portat numerele... Si buum, ma suna vechea companie, si imi spune ca trebuie sa platim taxa de reziliere contravaloarea facturilor pe 12 luni... multi, multi bani... ii spun ca angajatul lor mi-a confirmat ca se poate rezilia contractul... ei zic ca nu avea voie, eu zic ca nu ma intereseaza pe mine ce avea sau nu voie, nervi, nebunii... ea o tine pe a ei, io zic ca ei raspund de actiunile angajatilor, ea zice ca n-am nimic in scris... si cu toate astea... noi ne-am alege cu o taxa de reziliere de cam 6000 de lei!!!! :O nu am verificat inca daca e ceva clauza in contractul cu noua companie care permite rezilierea in prima luna sau ceva de genul...
Ce pot face in aceasta minunata situatie?
Cel mai recent răspuns: Adela36 , utilizator 11:30, 10 Octombrie 2013
Prima data verificati contractul cu atentie.
mda... din pacate nici la noul contract nu pot renunta... am gasit in contractu vechi un articol care spune "Prin derogare de la prevederile Art.2.alin.(2) din Conditiile Contractului, in cazul in care se realizeaza portarea numerelor de telefon care au fost alocate Clientului prin prezentul contract, catre reteaua altui operator de telefonie fixa (PortOut), prezentul contract inceteaza, in ceea ce priveste serviciul de telefonie furnizat prin intermediul numerelor portate, pe data finalizarii portarii." Art 2 alin 2 este cel care zice treaba care am scris-o mai sus... cu prelungirea contractului... Deci, sa inteleg ca pe telefonie nu mai trebuie sa platesc rezilerea?
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de adeziune cu furnizor telefonie (doresc reziliere) Wilhalm Wilhalm Buna ziua, am incheiat un contract de adeziune cu [editat] pentru servici de internet si telefonie pe o perioada de 2 ani, dupa un an am cerut si servici de ... (vezi toată discuția)
Urgent! teapa la portare!!! irinairina13 irinairina13 Ce se poate face pentru reziliarea contractului cu noua firma in cazul in care portarea nu se poate realiza, din cauza ca abonatul se afla inca in perioada ... (vezi toată discuția)
Renuntare la serviciile telekom ioanaoltean10 ioanaoltean10 Buna ziua Contractul meu cu telekomul a expirat demult, nu l-am prelungit dar nici nu am renuntat la servicii. acum doresc sa renunt la serviciile lor, ... (vezi toată discuția)