avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 432 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Loviri si alte violente - plangere penala
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Loviri si alte violente - plangere penala

Buna ziua,
Am depus o plangere penala pentru loviri si alte violente la politie In urma icidentului cu persoana respectiva am fost bruscat, zgariat (nu am certificat medico-legal ca nu mi s-a parut necesar si nu credeam sa ajung pana aici) si deposedat de niste documente
La incident au fost martori 3 persoane Unul a dat o declaratie care ma sustine iar ceilalti 2 imi spune politistul care ancheteaza ca ar fi de partea celuilalt si ma sfatuie sa-mi retrag plangerea.
Intrebarile mele sunt
Faptul ca documentele respective de care am fost deposedat fara voia mea se afla la parat nu constituie o dovada a celor intamplate ?
Am primit de la politie o instiintatre ca a inceput urmarirea penala impotriva paratului sub aspectul.... Politistul imi spune ca ar putea da neinceperea urmaririi penale si in acest caza paratul m-ar putea acuza de calomnie Nu se bat afirmatiile astea cap in cap?
In tot acest timp paratul tot imi cauzeaza nelaceri Credeti ca e cazul sa-mi retrag plangerea ?
Cel mai recent răspuns: ContSters257745 , utilizator 13:53, 10 Octombrie 2013
intr-un DP politistul face ce ii spune procurorul de caz. Daca s-a deschis urmarirea penala, ramane in sarcina politistului sa stranga probele ptr acuzare (sunt probe doar ce se strange in cadrul urmaririi penale). Totodata in aceasta faza va puteti retrage plangerea si sa-l scapati pe politist de o bataie de cap. Dvoastra , in locul lui, pe ce ati insista? Cat despre denuntarea calomnioasa, mai e mult pana acolo si, in Romanica, asta nu se pedepseste (practic). In schimb, pana acolo, dvoastra puteti ataca chiar si o eventuala scoatere de sub urmarire penala a invinuitului si sa insistati in trimiterea acestuia in judecata. In alta ordine de idei, ganditi-va cum puteti proba (dvoastra + politistul) ca invinuitul detine acele documente de care vorbiti.
E savarsita infractiunea de talharie ( prin deposedarea dumneavoastra, de acele documente).


Tâlhăria
Furtul săvârşit prin întrebuinţare de violenţe sau ameninţări ori prin punerea victimei în stare de inconştienţă sau neputinţă de a se apăra, precum şi furtul urmat de întrebuinţarea unor astfel de mijloace pentru păstrarea bunului furat sau pentru înlăturarea urmelor infracţiunii ori pentru ca făptuitorul să-şi asigure scăparea, se pedepseşte cu închisoare de la 3 la 18 ani.
Tâlhăria săvârşită în următoarele împrejurări:
a) de o persoană mascată, deghizată sau travestită;
b) în timpul nopţii;
c) într-un loc public sau într-un mijloc de transport, se pedepseşte cu închisoare de la 5 la 20 de ani.
Pedeapsa este închisoarea de la 7 la 20 de ani, dacă tâlhăria a fost săvârşită:
a) de două sau mai multe persoane împreună;


Ultima modificare: Joi, 10 Octombrie 2013
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
La treaba cu talharia chiar nu m-am gandit In palngere am reclamat violenta dar si faptul ca pentru a opri violenta am cedat respectivele documente Incadrarea a fost facuta pe loviri si alte violente Chiar nu stiu ce ar putea declara cei doi martori dar natura umana...
Principala mea problema e ca tot nu ma lasa in pace Daca renunt ajungem din nou probabil in aceeasi situatie ... si sincer despre tribunale si instante de judecata stiu doar ce am vazut in filme
dvoastra , in plangere, povestiti. incadrarea juridica o fac organele. de asemenea, puteti reveni la politie ptr completari la plangerea initiala in legatura cu tot ceea ce vi se intampla.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Talharie tudodeanisoara tudodeanisoara la ce se incadreaza fapta ruperea unui lantisor de aur de la gatul unei persoane si ce pedeapsa primeste astept raspuns va multumesc . baiatul este arestat ... (vezi toată discuția)
Agresiune fizica Larissa02 Larissa02 Buna seara. Se intrebarea mea este atunci cand o persoana te ameninta in repetate randuri verbal iar la un moment dat cand se intalnesc te strange de gat cu ... (vezi toată discuția)
Talharie Irina Havirneanu Irina Havirneanu un cetatean x este agresat in plina noapte, i se fura telefonul mobil ..se ajunge in tribunal in care cetateanul x este martor.agresorii sunt acuzati de ... (vezi toată discuția)