avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 330 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Inchiriere = instrainare???
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Inchiriere = instrainare???


Vreau sa stiu, va rog, daca interdictia de instrainare a unui imobil include si interdictia de inchiriere a acestuia. Va multumesc
Inchirierea nu este instrainare. Ce interdictie aveti si cine a pus aceasta interdictie?
Ultima modificare: Joi, 10 Octombrie 2013
ContSters250994, utilizator
Este vorba despre un credit 'prima casa' contractat de o persoana. Eu doresc ca aceasta persoana sa-mi inchirieze o camera din apartamentul cumparat cu acel credit pt ca este fff aproape de locul meu de munca si pt ca mi se deconteaza o parte din chiria pe care o platesc in baza unui contract de inchiriere.
Marea problema este ca banca nu ii da acelei persoane acordul pt a face demersurile la ANAF (acolo unde functionarul a cerut in mod expres acordul bancii) motivand in felul urmator :
- interdictia de INSTRAINARE pe 5 ani
- interdictia de a greva apartamentul cu sarcini (desi apartamentului nu i se vor aduce sarcini pt ca impozitul il voi plati eu, neintroducand in cartea funciara absolut nimic).

Am vazut si eu contractul dintre cele 2 parti si acestea sunt singurele interdictii mentionate.

Inchirierea este o sarcina ce greveaza apartamentul. Aveti nevoie de acordul Bancii.
Am luat legatura cu un mediator care mi-a spus ca atata timp cat nu se face nicio mentiune in cartea funciara, apartamentul nu are nicio sarcina in plus. Ma puteti lamuri si cu problema asta, va rog?

Va multumesc pt raspunsul in legatura cu instrainarea...aici era marea buba pt ca banca se leaga de problema asta in proportie de 90%, cea cu grevarea fiind neimportanta pt dansii, mentionand-o doar in treacat.

In CF aveti inscris interdictia de instrainare pe 5 ani si de grevare. Daca asta aveti ca mentiuni un CF fara acordul Bancii nu se poate face nimic. Grevare inseamna inchiriere, comodat, ipotecare. Iar instrainare nu aveti voie sa l vindeti, sa l donati sa l partajati decat cu acordul bancii pt ca banca si a notat acele interdictii.

Alte discuții în legătură

Inchiriere apartament luat prin prima casa 2013 cristhy45 cristhy45 Buna ziua , poate ma ajuta si pe mine cineva . Am cateva lucruri neclare in legatura cu inchirerea unui ap cu 2 camere luat prin programul prima casa la ... (vezi toată discuția)
Inchiriere apartament ipotecat elisa17 elisa17 vreau sa inchiriez un apartament care este cumparat prin imprumut bancar (ipotecat). are dreptul proprietarul sa mi-l inchirieze? (vezi toată discuția)
Prima casa Robert26ro Robert26ro \"notarea in cartea funciara a interdictiei de vanzare a acesteia pe o perioada de 5 ani si a interdictiei de grevare cu alte sarcini.\" Am cautat sa gasesc ... (vezi toată discuția)