avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 737 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Fonduri europene, finanţări ... Accesul la finantari nerambursabile, din diverse ...
Discuție deschisă în Fonduri europene, finanţări nerambursabile, grant-uri

Accesul la finantari nerambursabile, din diverse fonduri (europene, structurale, etc)

Societatea (straina) pe care o reprezint vrea sa faca o investitie directa in domeniul energiilor regenerabile (biogaz, biomasa).
Daca cineva stie..ca investitor strain direct, se pot accesa fonduri nerambursabile?
De obicei procedura este ca investitorul, o persoana juridica romana, sa faca un proiect si pe baza proiectului se desfasoara o faza de licitatatie de achizitie de echipamente, la care vin alte companii.
Deci situatia la care ma refer este alta.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: SC QCERT SRL , Consultant resurse umane 21:38, 11 Iunie 2009
Faptul ca investitorul este de o alta nationalitate nu are importanta.
Acesta trebuie, sa respecte doar conditiile de eligibilitate specifice fiecarui program.
Deci, daca societatea are un istoric tehnico - financiar credibil, adica competente manageriale si indicatori financiari conduc spre o credibilitate a sustenabilitatii afacerii, dezvoltarea unui proiect cu obiective relevante si bine documentate constituie o problema. Important e sa nu solicitati mai mult decat e cazul. Pentru credibilitate suplimentara, se pot aface si asocieri sau parteneriate cu firma straine, important e ca investitia sa se faca in Romania, in una din regiunile de dezvoltare sau mai exact - cea in care solicitantul este inregistrat la ONRC, macar cu un punct de lucru sau o filiala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Investiții strãine pe teritoriul românesc bettygrig bettygrig Cum se poate controla dacă o firma straina a investit pe teritoriul românesc? Multumesc frumos. Betty (vezi toată discuția)
Sfaturi practice pt accesarea fondurilor europene lumi71 lumi71 Am mai propus subiectul, dar cred ca nu prea este nimeni interesat. Se pare ca raman, totusi, utopie aceste fonduri nerambursabile, sau pote nu?! Poate cineva ... (vezi toată discuția)
Fonduri europene nerambursabile/rambursabile X200 X200 Posed o societate care a incheiat anul 2010 cu un profit mare si ca urmare indeplinete conditiile fiscale de a primi fonduri europene ... (vezi toată discuția)