avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Apel plangere contraventionala respinsa ca nefondata
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Apel plangere contraventionala respinsa ca nefondata

Buna ziua. La data de 12-09-2013 Judecatoria Suceava mi-a respins ca nefondata plangerea contraventionala cu drept de apel in 30 de zile. Mentionez faptul ca sunt sofer profesionist si nu locuiesc nici in Suceava si ca datorita muncii nu am ajuns la termenul de 12-09-2013 si nici de atunci pana acum in Suceava. Pe site-ul Judecatoriei Suceava se spune ca apelul trebuie depus la Judecatoria Suceava in 30 de zile de la comunicare. Consider ca cele 30 de zile incep de la data de 12-09-2013 deoarece in afara de afisarea pe site nu am primit nici un alt fel de comunicare. Puteti va rog sa imi spuneti daca apelul se poate trimite prin posta, avand in vedere faptul ca astazi 10-10 2013, nu ma aflu in zona Sucevei si cred ca ar fi ultima zi cand as putea sa fac ceva. In acelasi tipm as vrea sa stiu daca se poate muta judecarea pe raza unde am domiciliul deoarece imi este foarte greu sa ajung la Suceava, tocmai de aceea am si asteptat atat de mult, am tot sperat la o cursa care sa ma duca undeva in apropiere dar nu a fost sa fie,ma gandeam sa ajung la Tribunal unde sa imputernicesc un avocat sa se ocupe de caz dar ce sa mai, asa a fost sa fie. Si ce mai trebuie spus in cererea de apel pentru a nu fi respinsa. In afara de asta imi puteti spune daca nu fac apel sau daca se respinge ce urmeaza sa se intample? Dupa aceste 30 de zile decizia ramane definitiva,sau se mai da un termen pentru a ramane definitiva? Va intreb acest lucru deoarece acel proces verbal prevede si retinerea permisului de conducere pentru 30 de zile si nu as vrea sa conduc cu el suspendat. Orice sfat este binevenit si va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: sebycopilu , utilizator 19:14, 25 Septembrie 2016
Noul cod de procedura civila:

Termenul de apel Art. 468
(1) Termenul de apel este de 30 de zile de la comunicarea hotararii, daca legea nu dispune altfel.
(2) Termenul de apel prevazut la alin. (1) curge de la comunicarea hotararii, chiar atunci cand aceasta a fost facuta odata cu incheierea de incuviintare a executarii silite.
(3) Daca o parte face apel inainte de comunicarea hotararii, aceasta se socoteste comunicata la data depunerii cererii de apel.
(4) Pentru procuror, termenul de apel curge de la pronuntarea hotararii, in afara de cazurile in care procurorul a participat la judecarea cauzei, cand termenul de apel curge de la comunicarea hotararii.
(5) Termenul de apel suspenda executarea hotararii de prima instanta, cu exceptia cazurilor anume prevazute de lege. In aceleasi conditii, executarea se suspenda daca apelul a fost exercitat in termen.

Asteptati sa vi se comunice hotararea si apoi aveti timp 30 de zile sa faceti apel. Puteti trimite cererea de apel si prin posta.
Ultima modificare: Vineri, 11 Octombrie 2013
Lăzăruţiu Lucian, Avocat
Imi cer scuze dar nu inteleg. Trebuie sa astept sa mi se comunice in scris cumva sau cum? Caci nu am primit nimic de la tribunal inca. "Comunicarea hotararii" inseamna ca trebuie sa primesc de la tribunal vre-o scrisoare ,ceva, sau prin simplul fapt ca a fost publicat pe site se considera ca mi sa comunicat hotararea? Cu alte cuvinte, mai am timp pentru a face apel? Nu trebuie sa trimit astazi nimic la tribunal? Iata ce apare pe site-ul Judecatoriei:
ªedinţe
12.09.2013
Ora estimata: 8:30
Complet: C8
Tip solutie: Respinge plângerea
Solutia pe scurt: Respinge plângerea contravenţională, ca nefondată. Menţine dispoziţiile procesului-verbal de contravenţie seria CP nr.3852020/23.03.2013. Cu drept de apel în termen de 30 zile de la comunicare. Cererea de apel se depune la Judecătoria Suceava. Pronunţată în şedinţă publică.
Document: Hotarâre 4531/2013 12.09.2013


Căi atac
Nu există informaţii.


Citare prin publicitate
Nu există informaţii.

Va multumesc.

O intrebare domnule avocat: la decizia domnului de mai sus , normal permisul ar trebuii predat politiei in termen de 15 zile , daca se face apel in a 16-a zi exista vreun risc ca politia sa iti suspende permisul sau sa iti majoreze cu inca 30 de zile ca nu l-ai predat la timp, chiar daca ai facut apel, sau se anuleaza prima decizie, se comunica apelul politiei si se rejudeca din nou? Multumesc
Ultima modificare: Duminică, 25 Septembrie 2016
sebycopilu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Predare permis de conducere Dan897 Dan897 Am pierdut un proces in care am cerut anularea unui PV intocmit de Politia Rutiera. Prin urmare, trebuie sa predau permisul de conducere (care mi-a fost ... (vezi toată discuția)
Am pierdut in prima instanta plangerea impotriva unui proces-verbal de contraventie. cum procedez cu permisul florinH florinH Buna ziua, Am fost sanctionat cu suspendarea permisului si am contestat procesul verbal. Iar luna aceasta (pe 18 Oct) am vazut pe site-ul judecatoriei ... (vezi toată discuția)
Respingere plangere Moci Boci Moci Boci Buna ziua!. \"Respinge ca nefondată plângerea contravenţională formulată de petentul \"..................\" în contradictoriu cu intimatul Inspectoratul ... (vezi toată discuția)