avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... lntreprindere individuala - contributii sociale
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

lntreprindere individuala - contributii sociale

intreprinzatorul titular al unei intreprinderi individuale fara alt loc de munca ce contributii trebuie sa plateasca?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 22:26, 11 Octombrie 2013
Va trebui sa platiti impozitul pe venit, contributie la sanatate si pensie.
Impozitul pe venit si contributia la sanatate le platiti in timpul anului fiscal in functie de venitul estimat prin declaratia 220, apoi dupa ce depuneti declaratia 200 pana pe 25 mai anul viitor, cu veniturile si cheltuielile realizate practic in anul precedent, se fac regularizarile.
Pentru contributia la pensie, daca nu aveti alt contract de munca sau nu sunteti pensionar, depuneti declaratia 600 la finante cu venitul ales pentru a fi asigurat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa - declaratii obligatorii (sau nu) Tessy Tessy Buna ziua, Am solicitat azi de la ANAF niste informatii cu privire la ce declaratii trebuie sa depuna un PFA, neplatitor de TVA, in sistem real si mi s-a ... (vezi toată discuția)
Impozite/contributii obligatorii p.f.a rares1984 rares1984 Buna ziua, As avea si eu cateva intrebari legate de obligatiile unui P.F.A: -dupa cat timp de la infiintare P.F.A trebuie sa depun la ANAF declaratia ... (vezi toată discuția)
Contabilitate pfa maryana28 maryana28 Buna ziua! Mi am deschis un _PFA (magazin haine) si as vrea sa stiu ce autorizatii imi trebuie si de unde, ptr a deschide magazinul? Ce contributii, taxe, etc. ... (vezi toată discuția)