avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 287 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... PFA - declaratii obligatorii (sau nu)
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

PFA - declaratii obligatorii (sau nu)

Buna ziua,
Am solicitat azi de la ANAF niste informatii cu privire la ce declaratii trebuie sa depuna un PFA, neplatitor de TVA, in sistem real si mi s-a raspuns asa:
- declaratia 220 se depune optional si doar insotita de declaratia 200, pana la 31 ianuarie;
- daca nu doresc sa depun declaratia 220, atunci pot sa depun declaratia 200 pana la 25 mai;
- de asemenea, mi s-a spus ca trebuie sa depun declaratia 392 b pana la 25 februarie pentru cifra de afaceri.

As dori sa ma lamuriti daca aceste informatii sunt corecte, sau eu nu m-am exprimat bine si doamna de acolo nu a inteles exact ce am vrut eu sa spun.

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Tessy , utilizator 09:45, 14 Ianuarie 2014
Da. Sunt corecte. D220 se depune doar daca variatia venitului estimat pentru 2014 e mai mare de 20% fata de venitul net din 2013. Altfel veti plati impozitul pe venit estimat in 2014 calculat fata de venitul net din 2013.
Trebuia sa intrebati si de D600 pentru plata cas.
Ultima modificare: Luni, 13 Ianuarie 2014
george-neagu, moderator
Declaratia 600 se depune de către persoanele care au calitatea de contribuabili la sistemul public de pensii, cu respectarea prevederilor instrumentelor juridice internaţionale la care România este parte, după caz, respectiv: a) întreprinzătorii titulari ai unei întreprinderi individuale; b) membrii întreprinderii familiale; c) persoanele cu statut de persoană fizică autorizată să desfăşoare activităţi economice; d) persoanele care realizează venituri din profesii libere; e) persoanele care realizează venituri din drepturi de proprietate intelectuală, la care impozitul pe venit se determină pe baza datelor din evidenţa contabilă în partidă simplă, conform precizarilor site-ului ANAF.

Banuiesc ca eu ma incadrez la punctul c...doar ca eu depun trimestrial 112 pentru un angajat si platesc contributii si pentru angajator....
Sau nu are nici o legatura una cu alta?
Rog raspuns....
Ultima modificare: Luni, 13 Ianuarie 2014
Tessy, utilizator
Sunt aceste dari (impozit pe venit, contributie pe sanatate si pensie) platite de pfa indiferent daca are sau nu angajati si, separat, sunt darile platite pentru angajatii cu contract de munca pe declaratia 112.
Cititi articolul de la adresa www.avocatnet.ro/content/art...
Multumesc pt. raspuns.
Insa pe declaratia 112 mai apar ca plati si urmatoarele:
- Contributia de asigurari sociale datorata de angajator;- Contributia de asigurare pentru accidente de munca si boli profesionale datorata de angajator;
- Contributia pentru asigurari sociale de sanatate datorata de angajator;
- Contributia pentru concedii si indemnizatii de la persoanele juridice sau fizice care au calitatea de angajator;
- Contributia de asigurari pentru somaj datorata de angajator.
Toate aceste sume le platim lunar. Pe langa astea ar mai trebui platit ceva si pe declaratia 600?
As dori lamuriri, daca se poate. Nu sunt contabil de meserie si ma cam depaseste subiectul...
Multumesc mult.
Ultima modificare: Marți, 14 Ianuarie 2014
Tessy, utilizator
Am uitat sa mentionez faptul ca sotul meu, titularul PFA-ului, este angajat in alta parte cu contract individual de munca si i se platesc toate contributiile catre stat.

Alte discuții în legătură

Infiintez pfa, ce datorii salariale am MOCANU DOINA MOCANU DOINA Buna dimineata, Incepand cu luna ianuarie 2014, infiintez un cabinet. Voi avea si o salariata. Va rog sa-mi spuneti, care sunt \\"pasii\\" pe ... (vezi toată discuția)
Contributii obligatorii pfa claudana claudana Buna ziua! Tin contabilitate la un PFA nou infiintat si va rog frumos sa-mi spune-ti ce contributii obligatorii trebuie sa plateasca titularul de PFA. ... (vezi toată discuția)
Lntreprindere individuala - contributii sociale sebilicka sebilicka intreprinzatorul titular al unei intreprinderi individuale fara alt loc de munca ce contributii trebuie sa plateasca? Multumesc. (vezi toată discuția)