avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 604 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Contract de cesiune a clientilor intre 2 societati?
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Contract de cesiune a clientilor intre 2 societati?

Buna ziua! Am o intrebare legata de o societate furnizoare de servicii de internet catre clienti persoane fizice (mai ales). Societatea respectiva urmeaza a se desfiinta si intreaga ei activitate se va transfera unei societati nou - infiintate.
Intrebarea mea este: cum se procedeaza cu contractele clientilor existenti? Contractele se vor schimba, dar in timp. Se poate face un contract de cesiune a contractelor existente, intre cele 2 societati? Sau care este mecanismul juridic?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: plummy , utilizator 13:32, 27 Martie 2009
in primul rand trebuie vazut ce cuprinde contractul standard incheiat cu clientii. este prevazuta vreo clauza privind cesiunea drepturilor? daca nu, e ok, se va face un contract de cesiune intre cele doua societati, urmand ca cesionarul sa notifice clientilor acest contract, pentru opozabilitate
Am verificat contractul si la capitolul "modificarea, cesionarea si incetarea contractului" nu face vorbire decat de modificare si incetare.
Prin urmare, eu inteleg ca nu este interzisa si nici nu are conditii speciale.
Pe de alta parte, stiu ca "cesiunea de datorie" nu este reglementata in legislatia noastra, iar o cesiune de contract presupune si cesiune de creanta, dar si de datorie.
Cam care ar fi metoda practica? Asta sau mai exista alta?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contracte - preluare creanta horia2010 horia2010 Daca un contract se incheie intre doua parti atunci pe ce drept o a treia parte poate prelua drepturile uneia fara acordul celeilalte? cum se poate contesta ... (vezi toată discuția)
Cum scap de o societate cu datorii la stat ????? bebe4ever bebe4ever Buna ziua as avea si eu nevoie de cateva lamuriri daca se poate. in 1997 am infintat un srl am fost 2 asociati acum de 1 luna asociatul mi-a cedat mie partile ... (vezi toată discuția)
Cesiune firma dany1408 dany1408 Buna ziua, vreau sa cesionez o firma catre o persoana, precizez ca firma are o datorie la stat si incheiate aprox 140 de abonamente catre un operator de ... (vezi toată discuția)