avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1580 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Streasina peste gardul meu
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Streasina peste gardul meu

Daca apa de ploaie si zapada topita cad la mine in curte vecinul poate fi amendat? In baza carei legi? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: polloctav , utilizator 08:31, 15 Octombrie 2013
Va rog lamuriti-ma!Clar!Daca apa de ploaie si zapada topita cad la mine in curte vecinul poate fi amendat? In baza carei legi? Multumesc!
Ps. Cu vecinul am avut conflict in 2012 nu le-am mai dat curent am chemat Politia m-a amenintat cu moartea (drujba de taiat lemne) am chemat Politia,am luat amenda 10mil tot eu ,pt ca agentul a zis ca nu am probe ,nu l-am filmat video ,ca eram baut ,si ca nu se confirma ce am zis, ba din contra eu l-am agresat pe el (vecin).In PV apare cu 2 nume iar la indeplinirea procedurii apare tot el cu 3 nume.Acolo scrie ca nu eram acasa ,fals ,cand a venit Politia am dat CI.Nu aveam unde sa plec, fara sa ma vada politistul.La alte mentiuni in PV nu am semnat ,nu mi-a zis de PV nimic, a zis ca l-a afisat la poarta!!!Martor fiind cel pt care am solicitat Politia, am declaratie la Politie ,pe 05-12-2013 ca am avut conflict cu vecinu respectiv.Am fost in audienta la Cmd a spus sa stau linistit ca e un avertisment pt benzina consumata nu e amenda.Pe 1-08-2013 vine in plic de la finante amenda fara ca eu sa stiu de PV,am depus contestatie cu ajutorul unui avocat.Ce sanse am?Nu va ascund adevarul! Apa de la ploaie de la el vine,a spus ca nu am ce sa-i fac, are pile la Politie,nu are mutatie la adresa respectiva!Am facut poze la streasina care e la mine in curte a chemat Politia nu se confirma ce spune si nu primeste amenda, eu dapt amenintare cu moartea.UNDE E DREPTATEA? MULTUMESC!

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/for...
Follow us: Avocatnetro on Facebook
Va rog lamuriti-ma!Clar!Daca apa de ploaie si zapada topita cad la mine in curte vecinul poate fi amendat? In baza carei legi? Multumesc!
Ps. Cu vecinul am avut conflict in 2012 nu le-am mai dat curent am chemat Politia m-a amenintat cu moartea (drujba de taiat lemne) am chemat Politia,am luat amenda 10mil tot eu ,pt ca agentul a zis ca nu am probe ,nu l-am filmat video ,ca eram baut ,si ca nu se confirma ce am zis, ba din contra eu l-am agresat pe el (vecin).In PV apare cu 2 nume iar la indeplinirea procedurii apare tot el cu 3 nume.Acolo scrie ca nu eram acasa ,fals ,cand a venit Politia am dat CI.Nu aveam unde sa plec, fara sa ma vada politistul.La alte mentiuni in PV nu am semnat ,nu mi-a zis de PV nimic, a zis ca l-a afisat la poarta!!!Martor fiind cel pt care am solicitat Politia, am declaratie la Politie ,pe 05-12-2013 ca am avut conflict cu vecinu respectiv.Am fost in audienta la Cmd a spus sa stau linistit ca e un avertisment pt benzina consumata nu e amenda.Pe 1-08-2013 vine in plic de la finante amenda fara ca eu sa stiu de PV,am depus contestatie cu ajutorul unui avocat.Ce sanse am?Nu va ascund adevarul! Apa de la ploaie de la el vine,a spus ca nu am ce sa-i fac, are pile la Politie,nu are mutatie la adresa respectiva!Am facut poze la streasina care e la mine in curte a chemat Politia nu se confirma ce spune si nu primeste amenda, eu dapt amenintare cu moartea.UNDE E DREPTATEA? MULTUMESC!

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/for...
Follow us: Avocatnetro on Facebook
Incercati sa rezolvati amiabil, dar daca nu reusiti, depuneti o sesizare la primarie, la departamentul urbanistica, in mod cert nu are autorizatie pentru "lucrarea respectiva" ... sau chiar daca a avut nu a respectat planul(proiectul) avizat, ... pe baza celor constatate de lucratorii primariei puteti sa actionati in instanta si chiar sa cereti daune.
in primul rand apa de la ploaie si din topirea zapezii nu trebuie sa se scurga la dvs in curte daca el a facut streasina in acest fel puteti sa-i faceti o sesizare la disciplina in constructii si ulterior in instant o actiune. streasina trebuie sa fie la el in curte sau sa aiba jgeaburi de scurgere care sa conduca apa la el in curte.
Trimiteti o notificare in prima faza si daca nu se intampla nimik faceti o sesizare la disciplina in constructii si apoi la primarie. Contactati si un avocet.
Picatura stresinii...bato vina. Un fel de conflict care foarte bine poate sa nu...existe. Depinde de vecini.
Apelati la un mediator si impreuna cu acesta o sa gasiti o solutie amiabila. Inteleg ca problema este destul de veche, dar acum nu mai suportati.
Oricum, problema daca este asa de acuta, nu se rezolva decat in justitie. Pentru a deschide actiunea, trebuie sa parcurgeti procedura obligatorie de informare cu privire la mediere.
Mai ganditiva, poate gasiti o solutie prin mediere.

Alte discuții în legătură

Interpretarea legii. Tarzan2012 Tarzan2012 Art. 611 Picătura streşinii Conform art. 611 din Cod civil, [i]Proprietarul este obligat să îşi facă streaşină casei sale astfel încât apele ... (vezi toată discuția)
Picatura streasinii hesperos hesperos Buna ziua. Am si eu o intrebare, referitoare la o problema cu vecinul: pentru a-mi putea mansarda casa am nevoie de stilpi de sustinere pentru aceasta in ... (vezi toată discuția)
Constructie la 1 metru de hotar 241052 241052 Noi am construit o Casa de Vacanta in Romania , , aceasta sa construit la o distanta de 1m. dela granita cu Vecinul, iar Vecinul se plige ca , nu mai are soare ... (vezi toată discuția)