avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 599 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cum sa o decad din drepturi pe mama copilului meu
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cum sa o decad din drepturi pe mama copilului meu

Buna seara ..
Ma numesc Cosmin , timp de 1 an am stat impreuna cu o fata .
in decursul acestui an neam decis sa facem un copil ,mentionez ca este insarcinata in 5 luni.pe la jumatatea anului decand eram impreuna eu mam dus la munca iar ea a ramas acasa singura , au inceput multe certuri intre noi de cand am plecat la munca pana cand ea sa decis sa ma paraseasca.
intrebarea mea este...imi doresc enorm sa am copilul langa mine ..ce as putea sa fac ca sa o decad din drepturi atunci cand ea va naste copilul nostru???
Cel mai recent răspuns: eclair , utilizator 19:59, 15 Octombrie 2013
Sa dovediti ca nu este o mama responsabila: lasa copilul nesupravegheat, exercita violente asupra acestuia astfel incat i se poate pune viata in pericol.
dar atunci cand va naste daca nu ma trece in certificatul de nastere al copilului???
riscul dvs. :P

solicitati stabilirea paternitatii pe calea unei actiuni in instanta
sau sa mai zic ca ea mia lasat scrisa o declaratie precum cami preda mie copilul
o am inca scrisa
pot sa fac ceva cu ea
in declaratie mai scrie ca adeverste ca al meu este copilul si ca vrea sa am eu grija de el
Ultima modificare: Duminică, 13 Octombrie 2013
gi-jane2, moderator
Crezi ca e o idee buna (din perspectiva copilului) sa soliciti decaderea din drepturile parintesti a mamei copilului tau? ca vrei sau nu vrei, ca va intelegeti sau nu va intelegeti, voi doi ramaneti legati pentru totdeauna prin copil. El are nevoie si de mama si de tata, iar un parinte care se intoarce impotriva celuilalt (tu) va primi reprosurile copilului, precum si parintele care a plecat (ea, mama) va primi reprosurile copilului....oricum numai instanta poate decide pe motive intemeiate decaderea din drepturile parintesti ale unuia dintre parinti, cu mentiunea ca daca acele motive inceteaza la un moment dat, respectivul parinte poate solicita repunerea in drepturi. Cand se va naste copilul, amandoi veti avea automat exercitarea in comun a autoritatii parintesti, adica aceleasi obligatii si drepturi, trebuie doar sa va ganditi impreuna cum va veti organiza: unde va fi domiciliul copilului, la ce cresa/gradinita/scoala va merge, decizii pe care le veti lua impreuna (pentru mai multe detalii vezi aici [ link extern ] .
Ultima modificare: Duminică, 13 Octombrie 2013
BIROU DE MEDIATOR - IULIA CRISTINA UTA, Mediator

Alte discuții în legătură

Sunt tata vreau sa divortez am și un copil minor as vrea sa știu ce șanse am pentru cistigarea custodiei? St3l1 St3l1 Căsnicia nu mai merge de mult timp ea este neglijenta și cu copilul noroc cu mama mea ca o supraveghează (vezi toată discuția)
Decaderea din drepturi ale tatalui cobra2009 cobra2009 Am in intretinere un minor de 7 ani si tatal nu sa preocupat de el din 2009. Nu a platit nici pensie si nici nu a sunst niciodata,noi fiind in strainatate iar ... (vezi toată discuția)
Am un copil in urma unei relatii de concubinaj-il pot decade din drepturi alinachec alinachec Buna ziua.am un baietel de 3 ani si 1 luna in urma unei relatii de concubinaj cu un barbat.De 3 luni ne-am despartit in urma certurilor repetate. este alcoolic ... (vezi toată discuția)