Buna seara ..
Ma numesc Cosmin , timp de 1 an am stat impreuna cu o fata .
in decursul acestui an neam decis sa facem un copil ,mentionez ca este insarcinata in 5 luni.pe la jumatatea anului decand eram impreuna eu mam dus la munca iar ea a ramas acasa singura , au inceput multe certuri intre noi de cand am plecat la munca pana cand ea sa decis sa ma paraseasca.
intrebarea mea este...imi doresc enorm sa am copilul langa mine ..ce as putea sa fac ca sa o decad din drepturi atunci cand ea va naste copilul nostru???
Nu aveti cum s-o decadeti din drepturi.
Dupa ce naste va puteti recunoaste dvs copilul, nu e nevoie ca mama sa va treaca undeva.
Apoi va trebui sa va adresati instantei cand copilasul nu va mai fi alaptat de mama pt a cere ca locuinta copilului sa fie la dvs si sa exercitati impreuna cu mama autoritatea parinteasca. La acest proces va va fi de folos acea declaratie a mamei , mai ales daca mama si-o mai sustine.
Nu puteti sa o decadeti din drepturi. Ceea ce nu prea inteleg este cum sa va predea dv copilul .Nu e o marfa si nu este un obiect. Asteptati sa se nasca apoi faceti actiune de stabilire a paternitatii.