decedatul este cadru didactic
conform legii 128/1997 - statutul personalului didactic familia beneficiaza de 5 salarii de baza ale pers decedate din bugetul asigurarilor sociale si se acorda de catre angajator.
aceasta este legea speciala si deroga de la lg 19/2000 care stabileste cuantumul ajutorului de deces in suma fixa.
in CCM unic la nivel national 2007-2010 se prevede
Art. 51. - În afară de ajutoarele prevăzute de lege, la care au dreptul, salariaţii vor beneficia şi de următoarele ajutoare:
a) în cazul decesului salariatului, un ajutor acordat familiei, de cel puţin două salarii medii lunare pe unitate;
in CCM unic la nivel de ramura de invatamant 2008-2009 la art 35 alin 3 lit c se prevad 5 salarii
Am citit in nenumarate alte CCM la nivel de alte ramuri si cuantumul este diferit : 12 salarii, 3 salarii, 6 salarii...etc
Inteleg ca pot cere 5 salarii conf lg 128/1997 si inca 5 conf CCM la nivel de ramura?
pai nu-i asa...
vreau contraziceri
vreau sa stiu la ce sa ma astept cand cer asta....
o lege speciala pe bugetul asigurarilor sociale si cealalta pe bugetul unitatii care este asigurat de consiliul local...prin primar, care e ordonator principal de credite asupra bugetului consiliului local,hmmm............
Eu mi-a expus parerea....mostenitorii decadatului au dreptul sa solicite aceste salarii atat in baza legii cat si in baza CCMUNN. Daca va refuza plata din ambele locuri.....asta este; daca va efectueaza plata....bafta mostenitorilor.
[/quot
Deci fratele meu s-a rididat la cer in urma unei tumori gastrice si a fost operat de 8 ori in 21 de zile si s-a sfarsit in chinuri de neinchipuit si are in urma sa un copil de 22 de ani, student
ma apuca plansul de cate ori vreau sa duc la capat cererea asta...nu sunt decat 3 luni de atunci
am nevoie de ajutor