avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 213 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Adeverinta venit pentru recalculare pensie intretinere ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Adeverinta venit pentru recalculare pensie intretinere copil

Incepand cu data de 1 iunie 2013, mi-a fost redus salariul la locul de munca prezent. In luna octombrie 2013, am solicitat angajatorului adeverinta privind venitul net realizat conform contractului individual de munca (CIM). Aceasta adeverinta doresc sa o folosesc la judecatorie pentru recalcularea pensiei intretinere copil.
In adeverinta au fost incluse urmatoarele informatii:
a) pentru luna iunie 2013 a fost inclusa si valoarea aferenta concediului din luna respectiva, suma care a fost calculata la media salariala aferenta unei perioade de 3 luni (implicit salariul era mai mare, intrucat era perioada anterioara reducerii salariului).
b) pentru luna iulie a fost inclusa si valoarea aferenta unui numar de ore suplimentare (precizez ca nu iau ore suplimentare in fiecare luna, este ceva ocazional).
c) in luna august reiesea salariul net lunar corect, intrucat nu am mai avut concediu si nici ore suplimentare.
Persoana responsabila de la departamentul salarizare refuza sa dea o adeverinta cu salariul lunar net permanent, precizand ca in adeverinta pentru judecatorie trebuie date informatii cu venitul lunar net. Daca vreau adeverinta cu salariul net permanent, mi-a sugerat sa astept 6 (sase) luni, pe aceasta perioada sa nu am concediu si nici ore suplimentare (implicit sa platesc pensia conform salariului anterior).
Precizez faptul ca am citit articolele aferente din Codul Civil (art. 529, 530, etc.), articolul 409 din Codul de procedura Civila, in sa din aceste articole legislative nu reiese faptul ca orele suplimentare si alte venituri ocazionale nu se iau in calcul la stabilirea pensiei de intretinere copil.
Va rog sa ma sfatuiti ce demersuri pot efectua si ce baza legala am pentru solicitarea unei adeverinte cu salariul lunar net permanent.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 09:55, 15 Octombrie 2013
Ce inseamna venit net permanent?
Venitul constant din cartea dv. de munca este cel brut. Ca sa obtineti netul se adauga concedii, prime, indemnizatii, ore suplimentare.
Pensia se datoreaza din net si nu din venitul permanent.

"Când întreţinerea este datorată de părinte, ea se stabileşte până la o pătrime din venitul său lunar net pentru un copil, o treime pentru 2 copii şi o jumătate pentru 3 sau mai mulţi copii."

Daca doriti sa fie cat mai realist, solicitati stabilirea in cota procentuala a pensiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara - procent andrei_35 andrei_35 Buna seara, In cazul unui divort la tribunal, cum se calculeaza pensia alimentara? Maxim 25% din venitul net la momentul procesului, sau se iau in calcul ... (vezi toată discuția)
Modalitate stabilire pensie de intretinere cipibaba cipibaba Buna ziua intrebarea mea este urmatoarea : - la stabilirea pensiei de intretinere se tine cont si de veniturile cu caracter nepermanent (ore suplimentare, ... (vezi toată discuția)
Intelesul corect al expresiei "1/6 din veniturile nete şi permanente cu caracter de continuitate" AdrianSA AdrianSA Buna ziua, Care este intelesul corect al expresiei ,,1/6 din veniturile nete şi permanente cu caracter de continuitate\'\' pentru pensia de intretinere a ... (vezi toată discuția)