avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 561 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Taxa auto
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Taxa auto

buna seara,
recent mi-am cumparat o masina un opel astra mai exact, adusa de cineva din Elvetia.
Pe cartea din Elvetia data de iesire in circulatie scrie 26.04.2004, iar cei de la RAR dupa verificari, la anul de fabricatie mi-au trecut 1999 ( euro 2).
Cei de la finante imi calculeaza taxa de mediu ca si prima inmatriculare 2004 cu Euro 2.
Vreau sa stiu daca ma incatrez la H88 din 13.03.2013 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 9/2013
privind timbrul de mediu pentru autovehicule publicată în Monitorul Oficial nr. 137 din 14 martie 2013
Capitolul IV Calculul timbrului art. 5 litera d vechimea autovehiculului, calculată ca diferență între data la care se efectuează calculul şi data primei înmatriculări.
În cazul autovehiculelor rulate care se înmatriculează pentru prima dată în România, data primei înmatriculări utilizată la calculul timbrului este data înscrisă la rubrica corespunzătoare a documentului de înmatriculare străin, iar în cazul autovehiculelor rulate care se transcriu, data primei înmatriculări se regăseşte înscrisă în cartea de identitate a vehiculului la rubrica 19 "Data primei înmatriculări/Numărul de înmatriculare". În cazul în care din documentele de mai sus nu reiese data exactă a primei înmatriculări, se va considera dată de referință prima zi a anului de fabricație.
multumesc

Alte discuții în legătură

Taxa auto- cerere restituire taxa de mediu 2013 dumitrescugeorgiana dumitrescugeorgiana Buna, Am inteles ca trebuie inaintata catre ANAF o cere de mana, are cineva idee ce trebuie sa contina? Ma poate ajuta careva cu un model? Va ... (vezi toată discuția)
Inmatricularea autovehiculului fara plata taxei auto decunicoletaaurelia decunicoletaaurelia Buna ziua, Am si eu o intrebare si multumesc anticipat pentru raspunsuri: In luna ian. 2013 am achizitionat un autovehicul volkswagen jetta 1,9, an fabricatie ... (vezi toată discuția)
Taxa de prima inmatriculare alina bataran alina bataran As dori sa cumpar un autoturism inmatriculat in Germania. Pentru a fi inmatriculata in Romania mai este necesara plata taxei de prima inmatriculare? Am ... (vezi toată discuția)