avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 709 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Inmatricularea autovehiculului fara plata taxei auto
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Inmatricularea autovehiculului fara plata taxei auto

Buna ziua,
Am si eu o intrebare si multumesc anticipat pentru raspunsuri: In luna ian. 2013 am achizitionat un autovehicul volkswagen jetta 1,9, an fabricatie 2006-2007. La data achizitionarii (ian. 2013) am inregistrat-o la MFP, insa de inmatriculat la Politie nu am facut-o pentru ca trebuia sa achitam taxa auto in valoare de aprox. 700 euro, bani pe care nu-i aveam atunci. Pana in ziua de astazi nu am mai reusit sa o inmatriculam pe numele nostru. Intrebarea mea este urmatoarea: avand in vedere intrarea in vigoare a OUG 40/2015 cu privire la restituirea taxelor auto platite in periada 2007- martie 2013, si faptul ca desi nu am platit taxa aferenta inmatricularii atunci, exista posibilitatea inmatricularii acum fara a mai plati taxa de timbru in vigoare in prezent? Multumesc. B-)
Cel mai recent răspuns: decunicoletaaurelia , utilizator 09:02, 10 Septembrie 2015



Potrivit OUG nr. 9/2013, actul normativ ce a introdus timbrul de mediu pentru autovehicule la 15 martie 2013 in locul taxei auto, valoarea in lei a timbrului se determina pe baza cursului de schimb valutar al monedei euro stabilit in prima zi lucratoare a lunii octombrie din anul precedent si publicat in Jurnalul Oficial al Uniunii Europene.

Asadar, cuantumul timbrului de mediu valabil in 2015 se va calcula in functie de cursul leu/euro pe care Banca Centrala Europeana (BCE) l-a stabilit in 1 octombrie.

Reducerea este de 0,88%
decunicoletaaurelia a scris:
(... ) avand in vedere intrarea in vigoare a OUG 40/2015 cu privire la restituirea taxelor auto platite in periada 2007- martie 2013, si faptul ca desi nu am platit taxa aferenta inmatricularii atunci, exista posibilitatea inmatricularii acum fara a mai plati taxa de timbru in vigoare in prezent?

Nu există posibilitatea înmatriculării autovehiculului fără plata timbrului de mediu. O.U.G. nr. 9/2013, astfel cum a fost modificată prin O.G. nr. 40/2015, nu exonerează proprietarii de autovehicule de plata timbrului de mediu. Restituirea vizează taxele auto stabilite în baza actelor normative anterioare intrării în vigoare a O.U.G. nr. 9/2013.
Ultima modificare: Luni, 7 Septembrie 2015
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Multumesc frumos pentru raspunsuri!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare taxa auto n_roxxanne n_roxxanne Daca am platit taxa auto pentru prima inmatriculare a unei masini cumparata in Romania dar adusa de afara in luna iulie 2014 pot cere recuperarea ei?multumesc. (vezi toată discuția)
Restituirea timbrului de mediu pentru autovehicule Cretu Florin Cretu Florin In data de: 10.10.2013 am platit suma de: 9119 lei reprezentind timbrul de mediu pt inmatricularea in RO a uni autovehicul second hand care avea euro4. In ... (vezi toată discuția)
Inmatriculare autoturism calincimpean calincimpean Buna ziua, am cumparat un autoturism ,,mercedes c 220\\" in decembrie 2012 si am sentinta definitiva pentru inmatriculare fara taxa. Astazi m-am prezentat la ... (vezi toată discuția)