avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 575 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodie totala- conditii calatorie minor in afara ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodie totala- conditii calatorie minor in afara tarii

buna ziua. sora mea a divortat in urma cu 3 ani si are o fetita pentru care a obtinut custodie totala. intrebarea mea e daca poate sa mearga impreuna cu fata fara semnatura tatalui sa viziteze alte state, in afara UE, ca de exemplu in canada, bineinteles cu toate actele in regula adica pasaport valabil. multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 10:07, 15 Octombrie 2013
Da, tara poate fi parasita fara acordul tatalui, autoritatea parinteasca fiind exercitata de catre mama.

Nu este necesara manifestarea acordului de vointa al tatalui pentru emiterea pasaportului pentru minori.

Pt. Canada aveti nevoie de viza, daca ambasada da viza fara acordul tatalui (eu nu cred, dar interesati-va la ambasada )puteti pleca (sora) cu fetita, altfel nu.

In baza hotararii puteti pleca oriunde in UE.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scoaterea copilului, din tara, de catre parintele caruia i-a fost incredintat Rucsiandru Rucsiandru Buna seara! Am divortat anul trecut si fetita, in varsta de 9 ani a ramas in custodia mea. Pot pleca cu ea, in excursie, in strainatate, fara acordul tatalui ... (vezi toată discuția)
Parasirea romaniei cu un minor RodicaIonela RodicaIonela Sunt divortata si am o fetita de 5 anisori , as vrea sa plec cu ea in strainatate , minora mi-a fost incredintata mie , vreau sa stiu daca am nevoie de procura ... (vezi toată discuția)
Ordonanta presedintiala leona777 leona777 va rog frumos sa ma ajutati cu un model de ordonanta presedintiala ptr stabilire domiciliu minor la mine si exercitare exclusiva a autoritatii parintesti. Se ... (vezi toată discuția)