avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 213 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

La intai aprilie 2008, a decedat tatal meu. Pentru stabilirea cotelor succesorale, s-a incredintat dosarul de catre primarie, unui birou notarial din localitatea unde a a avut ultimul domiciliu, defunctul. Pe 25.03.2009, s-a incheiat aceasta actiune, prin stabilirea cotei de 2/8 mamei, iar mie, respectiv sorei mele cate 3/8 ,din masa succesorala, constand intr-un imobil.
As vrea sa ma informati, ce procedura urmeaza, pentru ca fiecare sa beneficieze de partea sa, avand in vedere, dorinta mamei de a face act de vanzare cumparare pentru imobil, unei nepoate.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 00:06, 27 Martie 2009
ivm a scris:

Dupa iesirea din indiviziune, nu doresc sa fiu despagubita si vreau sa pastrez partea care mi se cuvine, doar ca titlu de mostenitor. Exista o lege care sa ma oblige sa accept despagubirea materiala din partea mamei - mentionez ca nu sunt de acord cu decizia ei de a face act de vanzare nepoatei, cat timp este in viata- .
Obiectul dezbaterii este un apartament cu doua camere plus dependinte.


Despagubirea o veti accepta potrivit hotararii instantei.
Nu aveti ce face.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daca parintele vinde partea din mostenire unui copil,celalalt copil..... catalin. catalin. Buna seara, Dupa decesul tatalui am ramas trei mostenitori pe un apatament. Mama , eu si sora mea. Am inteles ca eu detin 3/16, sora mea 3/16, iar mama mea ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune Raela_Gabriela Raela_Gabriela Am dezbatut succesiunea acum 12 ani dupa decesul tatalui. Suntem 2 surori in varsta de 52 ani si locuim Romania si USA, tatal a decedat in urma cu 12 ani, iar ... (vezi toată discuția)
Succesiune si vanzare imobil herbert24 herbert24 Buna ziua. Am doua intrebari: 1.In urma decesului mamei mele, succesiunea privind apartamentul care apartinea mamei mele (in urma succesiunii dupa parintii ... (vezi toată discuția)