Dobanzile se incadreaza la venituri din investitii ,iar conform art296^27 cod fiscal da, se datoreaza cass, chiar daca nu beneficiaza de "binefacerile " sistemului public de sanatate. Pe principiul solidaritatii si al subsidiaritatii.
Cred ca depinde ce fel de contracte au incheiate. Eu ma interesez pt sora mea care de 6 ani locuieste in Germania si vine doar o luna pe an in Romania. Practic este nerezidenta pentru ca nu mai locuieste in Romania.
Are cineva idee ce documente trebuiesc prezentate pentru a demonstra aceste aspecte?
SECŢIUNEA 1 Legea 95/2006
Persoanele asigurate
Art. 211
(1) Sunt asiguraţi, potrivit prezentei legi, toţi cetăţenii români cu domiciliul în ţară
(2) Calitatea de asigurat şi drepturile de asigurare încetează odată cu pierderea dreptului de domiciliu sau de şedere în România.
Deci in opinia mea, daca sora nu se incadreaza aici nu trebuie sa plateasca , altfel legea nu face exceptie pentru cei care sant plecati din tara si vin o data la 10 ani, chiar daca nu solicita servicii medicale , daca obtin orice venituri cuprinse la art 296^27 C.F, inclusiv venituri din chirii.
Dar ce inseamna ca isi pierde dreptul de domiciliu in tara? Dreptul de a domicilia in tara nu si-l pierde niciun cetatean roman ...nu? Dar domiciliul il au acolo unde locuiesc ... nu?
Plata cass
miltiade
Cetatean roman ,ramane fara venituri incepand cu sept. 2012, plateste CASS direct la Ad.tia fiscala pana in luna martie 2013 inclusiv . Incepand cu 22 martie ... (vezi toată discuția)