avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 544 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Codul CAEN 7810 ca activitate principala la ...
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Codul CAEN 7810 ca activitate principala la intreprinderea individuala

Am o intreprindere individuala cu obiect de activitate principala 7810 - "Activitati ale agentiilor de plasare a fortei de munca". Intrebarea mea este daca se poate sa am acest cod caen pe intreprindere individuala si daca pot intermedia plasarea fortei de munca in strainatate. Intreprinderea individuala a fost infiintata special pentru acest lucru.
Cel mai recent răspuns: olden , utilizator 16:14, 18 Octombrie 2013
Agenții de ocupare a forţei de muncă în străinătate funcționează conform prevederilor legii 156 / 2000 (republicată în 2009), privind protecția cetățenilor români care lucrează în străinătate.

Conform legislaţiei, agenţii de ocupare a forţei de muncă pot desfăşura activitatea de mediere a angajării cetăţenilor români în străinătate dacă îndeplinesc următoarele condiţii:

a) dispun de spaţiul şi de dotările necesare pentru buna desfăşurare a activităţii;
b) au încadrat în muncă personal cu experienţă în domeniul forţei de muncă;
c) au organizat o bancă de date care sa cuprindă ofertele şi solicitările de locuri de muncă în străinătate, informaţii referitoare la condiţiile de ocupare a acestora şi la calificările şi aptitudinile solicitanţilor aflaţi în evidenţa lor;
d) au încheiat cu persoane juridice, persoane fizice şi organizaţii patronale din străinatate, dupa caz, contracte care conţin oferte ferme de locuri de muncă;
e) sunt înregistraţi la inspectoratul teritorial de muncă (ITM) în a cărui rază îşi au sediul.

Un aspect important din lege: „Dacă tarifele pentru prestarea serviciilor de mediere sunt încasate de la angajatori străini, agenţii de ocupare a forţei de muncă nu pot pretinde plata serviciilor de mediere şi de la solicitanţii de locuri de muncă în străinătate”.

În privința eventualelor garanții sau comisioane, se spune „Agenţii de ocupare a forţei de muncă în străinătate nu vor pretinde garanţii de la persoanele mediate, respectiv de la persoanele angajate în străinătate cu contract individual de muncă.”

[ link extern ]
Ultima modificare: Vineri, 18 Octombrie 2013
olden, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intermediere persoane pentru lucru in strainatate felicia_margareta felicia_margareta Buna seara, As dori sa cunosc ce documente sunt necesare pentru a dezvolta activitatea de intermediere persoane pntru lucru in strainatate ca cetatean cu ... (vezi toată discuția)
Despre codul caen 7810 privind activitati de plasare a fortei de munca aquaterm aquaterm eu am societatea de citiva ani si mai exact din 2005 si acum citva timp am facut extindere la camera de comert si am bagat si codul 7810 si as vrea sa stiu ... (vezi toată discuția)
Intermediere muncitori pentru firme din strainatate Tuty1983 Tuty1983 Am o societate comerciala careia vreau sa-i schimb domeniul de activitate ( vreau sa gasesc muncitori pentru firme din strainatate ) si nu stiu ce ce ... (vezi toată discuția)