avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 573 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Noul Cod CAEN 2008 despre codul CAEN 7810 privind activitati de plasare a ...
Discuție deschisă în Noul Cod CAEN 2008

despre codul CAEN 7810 privind activitati de plasare a fortei de munca

eu am societatea de citiva ani si mai exact din 2005 si acum citva timp am facut extindere la camera de comert si am bagat si codul 7810 si as vrea sa stiu daca pot reusi sa iau aprobarea .si as vrea sa stiu ce documente i mi trebuie sa o pot obtine
Cel mai recent răspuns: aquaterm , utilizator 11:22, 27 Martie 2010
Activitatea de mediere a angajarii cetatenilor romani in strainatate se realizeaza de catre societati comerciale constituite in temeiul Legii nr. 31/1990 privind societatile comerciale, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, care au ca activitate principala "Selectia si plasarea fortei de munca" cod CAEN – 7810.
Activitatea de mediere a fortei de munca in strainatate este reglementata prin Legea nr. 156/2000 privind protectia cetatenilor romani care lucreaza in strainatate, cu modificarile si completarile ulterioare si HG nr. 384/2001 pentru aprobarea normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 156/2000, cu modificarile si completarile ulterioare.

Acestea prevad ca pentru a desfasura aceasta activitate, agentii de ocupare a fortei de munca in strainatate trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii:
a) sa dispuna de spatiul si de dotarile necesare pentru buna desfasurare a activitatii;
b) sa aiba incadrat in munca personal cu experienta in domeniul fortei de munca;
c) au organizata o banca de date care sa cuprinda ofertele si solicitarile de locuri de munca in strainatate, informatii referitoare la conditiile de ocupare a acestora si la calificarile si aptitudinile solicitantilor aflati in evidenta lor;
d) au incheiat cu persoane juridice, persoane fizice si organizatii patronale din strainatate, dupa caz, contracte care contin oferte ferme de locuri de munca.
De asemenea, agentii de ocupare a fortei de munca au obligatia sa se inregistreze la inspectoratul teritorial de munca in a carui raza isi au sediul.

Acreditarea agenţilor de ocupare a forţei de muncă se efectuează numai pe baza următoarelor documente justificative obligatorii:

a) actul constitutiv al societăţii comerciale, respectiv autorizaţia de exercitare a unei activităţi independente;
b) dovada înmatriculării societăţii comerciale în registrul comerţului;
c) actele referitoare la spaţiul şi dotările necesare pentru buna desfăşurare a activităţii;
d) actele referitoare la numărul, structura şi calificarea personalului;
e) memoriul justificativ din care să rezulte posibilitatea organizării unor bănci de date privind cererea solicitanţilor şi oferta de locuri de muncă în străinătate;
f) acte din care să rezulte posibilitatea stabilirii de relaţii cu parteneri de mediere străini;
g) situaţia estimativă privind costul sau tariful serviciilor de mediere.
care e diferenta dintre codul caen 7810 si 7820 trebuie sa l am neaparat si pe asta adica 7820
Ultima modificare: Sâmbătă, 27 Martie 2010
aquaterm, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intermediere persoane pentru lucru in strainatate felicia_margareta felicia_margareta Buna seara, As dori sa cunosc ce documente sunt necesare pentru a dezvolta activitatea de intermediere persoane pntru lucru in strainatate ca cetatean cu ... (vezi toată discuția)
Firma de recrutare forta de munca Sofroni Malin Sofroni Malin Buna ziua . Intentonez sa-mi deschid o firma de recrutarea fortei de munca ,dar am niste nelamuriri. 1)Ce avize imi trebuie ,ca:firma,formator,etc. 2)Cum ... (vezi toată discuția)
Intermediere muncitori pentru firme din strainatate Tuty1983 Tuty1983 Am o societate comerciala careia vreau sa-i schimb domeniul de activitate ( vreau sa gasesc muncitori pentru firme din strainatate ) si nu stiu ce ce ... (vezi toată discuția)