avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 684 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Ucidere din culpa
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Ucidere din culpa

Buna Ziua
In data de 15 oct la ora 10.00 pe un drum national intr-o zona neiluminata corespunzator tatal meu conducand o duba a trecut peste un obstacol care era plasat pe mijlocul benzii crezand ca este un caine fara a se intoarce sa vada ce este. ulterior dupa cativa km a fost oprit de politia rutiera pentru un control de rutina.Acestia au observat sange pe usa din spate a dubei si in consecinta a fost retinut pentru a da declaratii.Tatal meu le-a explicat politistilor ca a trecut peste un caine cu cativa km in urma dar intorcandu-se acolo s-a constatat ca era o femeie in varsta de 78 ani .Va rog sa-mi spuneti ce se poate intampla acum...? Mentionez ca tatal meu s-a oprit intr-o benzinarie inainte de a fi oprit de politie unde s-a vazut pe camerele de supraveghere ca nu s-a uitat pe langa masina deoarece nu a dat importanta incidentului fiind convins ca a fost un caine.
Deasemenea victima intinsa pe carosabil si se pare ca in stare de ebrietate.

Va rog sa-mi dati niste indicatii, ce trebuie sa facem...
Cel mai recent răspuns: Qubik , utilizator 11:40, 20 Octombrie 2013
cris0811 a scris:

categoric.. nu e deloc complicat.. plus ca si raportul legistului, care e gata mult mai repede ca o expertiza poate stabili exact cauzele decesului. sunt diferente clare daca victima a fost intinsa sau a fost lovita in picioare fiind. de asta spun ca nu cred in teoria cu testarea apararii. varianta povestita pica in 2 secunde in fata expertizelor daca este o minciuna. in cazul asta singura aparare nu poate fi decat adevarul :) eventual poti spune ca nu ai vazut victima, dar mai mult de atat nu prea ai ce sa faci sau ce strategii de aparare sa construiesti.

Se va observa cauza mortii si leziunile produse.
Daca victima era intinsa pe strada se poate insa sa fi fost vie si atunci tot ucidere din culpa ar fi.
Deci, nu poate scapa de ucidere din culpa daca victima era intinsa pe strada.
Soferul oricum ar fi vinovat doar ca ar fi o culpa comuna.
Trebuia sa circule cu o viteza raportata la dificultatea drumului, a tuturor conditiilor care existau.

Este adevarat ca cea mai buna aparare este adevarul dar problemle inculpatilor in astfel de cazuri pot fi acelea ca dau declaratii aiurea si se infunda rau de tot.
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Octombrie 2013
Admin, administrator
Este ucidere din culpa chiar daca soferul nu a incalcat nicio regula de circulatie?
Daca era intinsa pe carosabil cum spuneti, atunci nu ar fi fost sange pe usa din spate a dubei, ci doar pe sub masina, eventual. Cel mai probabil ca situatia sta altfel, respective ca femeia respective mergea pe drum si s-a dezechilibrat la trecerea masinii, lovindu-se de laterala acesteia, incepand cu usa laterala a dubei. In acest caz ar putea fi plauzibila apararea ca nu a observant si nu a auzit zgomotul produs de caderea femeii pe masina, insa nu il absolva de raspundere, putand insa sa creeze prezumtia necesara pentru acordarea unei pedepse cu suspendare.....Astfel se poate inlatura si fapta de "fuga de la locul accidentului". Angajati-va un avocet care sa sustina aspectele ce pot duce la pronuntarea unei pedepse cu suspendare. success!
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Octombrie 2013
polloctav, utilizator
Sunt cateva intrebari care ar merita un raspuns: Tatal Dvs conducea o dubita deci probabil ca este sofer profesionist. Cum de nu a avut inspiratia sa se opreasca sa vada despre ce este vorba? In cativa kilometri l-a oprit politia iar intre timp deja se oprise la o benzinarie: Nu e oarecum neuzual sa se opreasca imediat la o benzinarie si totusi sa nu fie curios sa vada daunele masinii? Victima era asezata pe mijlocul benzii iar accidentul s-a petrecut noaptea intr-o zona neluminata cand conducatorul auto este probabil foarte atent sa vada drumul in fata. Cum de nu a vazut un obstacol venind din fata? Cand spuneti usa din spate va referiti la usa din spate lateral sau chiar la cea din spate? In acest caz cum poate sangele sa sara la acea viteza de pe victima pe usa din spate? Ca sa treci peste un astfel de obstacol cu siguranta ca s-a zdruncinat toata masina, cum poti crede ca a fost un caine? Eu mai repede as da crezare urmatoarei variante: Soferul a vazut in ultima clipa victima, nu a putut evita impactul, s-a speriat de consecinte si de faptul ca ar putea fi agresat de rudele victimei si si-a continuat drumul sperand ca nu va fi identificat. Daca ar fi anuntat politia probabil ca ar fi avut mai putin de suferit. Este totusi o situatie speciala in care e greu sa reactionezi logic imediat.
Cred ca utilizatorul care a deschis discutia este bagat complet in ceata de atatea speculatii/ supozitii/ pareri.
Cel mai bine este sa asteptati PV de cercetare al politiei, raportul medicului legist si expertiza tehnica judiciara ceruta de catre politie.
Toate aceste documente intocmite, referitoare la acest caz vor ajunge la procurorul de caz care va deschide dosar de cercetare penala fiind vorba de un deces, ca urmare a producerii unui eveniment rutier.
Ca sa tulbur si eu putin apele, deschid o noua ipoteza, care va fi cu siguranta in atentia procurorului - daca femeia de 78 ani intinsa pe drumul public era deja moarta, cand a fost calcata de catre masina si fusese adusa acolo de cineva interesat ?
Procurorul de caz va audia soferul si va stabili obiective pentru expertiza tehnica judiciara.

Alte discuții în legătură

Ucidere din culpa - raspundere, pedeapsa florifs florifs Acum doua saptamani sotul meu a accidentat un pieton care i-a sarit in fata , in incercarea de a traversa printr-un loc nepermis. Pietonul a fost lovit cu ... (vezi toată discuția)
Neaaparat ajutor rog din suflet accident circulatie victima pieton Andrei123456 Andrei123456 Am lovit un pieton care a incercat sa traverseze printr-un loc care nu era semnalizat corespunzator cu trecere de pietoni sau altceva. Inca nu se stie cine ... (vezi toată discuția)
Accident rutier, asigurare MsWho MsWho Buna ziua! La finalul anului precedent, un prieten, care a condus pe un drum principal, a lovit frontal o duba, care venea de pe un drum de camp. Din cauza ... (vezi toată discuția)