avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 758 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... NU VREAU SA DEPIND DE TATAL COPILULUI
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

NU VREAU SA DEPIND DE TATAL COPILULUI

Buna ziua,nu sunt casatorita si in curand voi naste si doresc sa nu depind de tatal copilului care cu siguranta isi doreste sa il recunoasca numai din orgoliu,as dorii ca sa poarte numele meu de familie .Ce trebuie sa fac la iesirea din maternitatea ,nu vreau sa merg la Primarie sa semnam ca il recunoaste,in spital sa trec numele lui sau sa trec o linie?Este f greu sa depind pentru orice semnatura de acest om.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 17:44, 7 Noiembrie 2013
Nu are legatura numele copilului cu locuinta.

Daca copilul e in grija ambilor parinti ar fi mai bine sa-l anuntati ca plecati si sa demarati actiunile legale privind custodia copilului.
Cel mai bine este sa declarati copilul cu tata necunoscut, pentru ca daca tatal copilului va dori intradevar sa isi asume niste obligatii fata de copil, va trebui sa lupte.
Orice barbat poate sa declare ca este tatal unui copil dar trebuie sa mai si dovedeasca asta, iar asta implica niste cheltuieli si timp pierdut.
daca dvs declarati ca nu este dansul tatal copilului va trebui sa faca actiune in instanta sa il recunoasca. gandit-va insa foarte bine inainte de a lua aceasta decizie si apelati la un sfat competent. este o decizie majora si fata de dvs si fata de viitorul copilului.
dupa cate stiu eu ...mama nu poate declara cine e tatal copilului. Trebuie tatal sa mearga si sa recunoasca copilul cand se face certificatul de nastere.



romania inedit a scris:

Cel mai bine este sa declarati copilul cu tata necunoscut, pentru ca daca tatal copilului va dori intradevar sa isi asume niste obligatii fata de copil, va trebui sa lupte.
Orice barbat poate sa declare ca este tatal unui copil dar trebuie sa mai si dovedeasca asta, iar asta implica niste cheltuieli si timp pierdut.


Nu are nimic de dovedit, merge si il recunoaste la starea civila sau notar si o poate face cat nu s-a ivit altul dornic sa il recunoasca.

av.antoanelageaman a scris :
daca dvs declarati ca nu este dansul tatal copilului va trebui sa faca actiune in instanta sa il recunoasca.


Situatia nu sta asa, nici nu are cum, cand doamna merge sa inregistreze nasterea, daca tatal nu e prin preajma sa il recunoasca, certificatul va fi cu liniuta, mama nu are ce sa declare in legatura cu tatal nici ca e acela pt ca tatal trebuie sa fie cel ce il recunoaste ( degeaba il " recunoaste " mama ca tata al copilului sau )sau ca nu e acela.
Tatal in recunoaste daca vrea, daca nu vrea, mama poate actiona ( daca vrea ) in instanta pt stabilirea paternitatii.
Daca tatal il recunoaste, mama nu are de ales, doar daca nu e el tatal, ar avea de ce sa conteste in instanta recunoasterea pe motiv ca nu corespunde adevarului.




Ultima modificare: Joi, 7 Noiembrie 2013
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recunoasterea copilului carmesita carmesita Buna seara, ma numesc carmen si am o curiozitate. Se poate recunoaste un copil fata prezenta si consimtamantul tatalui de recunoastere? (vezi toată discuția)
Inregistrarea nasterii copilului cand tatal nu se afla in tara iar parintii nu sunt casatoriti ContSters100836 ContSters100836 Buna ziua. Sunt insarcinata si urmeaza sa nasc in urmatoarele zile. Problema este ca tatal copilului se afla in Australia, tara lui de origine si din cauza ... (vezi toată discuția)
Ce drepturi are concubinul în privința minorului dacă nu apare în certificatul de naștere? anila1998 anila1998 salut, aș dori să aflu ce drepturi are tatal copilului in cazul in care... pe parcursu sarcinii nu afost alaturi... copilul nu poartă numele lui si nu ... (vezi toată discuția)