Am pierdut un proces si instanta de fond, printr-o hotarare definitiva dar nu si irevocabila, a stabilit (la cererea partii adverse) ca trebuie sa dau o suma dubla fata de cea iesita din calculul expertizei contabile judiciare. Dupa comunicarea hotararii am facut recurs "pentru a nu permite nimanui sa nesocoteasca aritmetica de clasa intai primara, fie ea si judecatoare".
M-am hotarat sa platesc partii adverse suma stabilita nelegal de instanta de fond, in doua rate.
Prima rata pe care am platit-o a fost suficient de acoperitoare pentru adevarata suma stabilita de expertiza judiciara. Pentru a evita o eventuala executare silita cu care ma ameninta creditorul, am achitat si partea a doua pana la limita stabilita gresit si nelegal de instanta de fond.
Desi am platit benevol suma stabilita de instanta de fond, dupa plata ratei a doua, ma trezesc cu somatie de la executor prin care sunt informat ca sunt executat silit chiar pentru suma ce o platisem in a doua rata.
Am mers la executor si am demonstrat ca am platit si cea de a doua rata.
Intre timp, TRIBUNALUL s-a pronuntat in recurs si a "repus aritmetica in drepturile ei" modificand sentinta instantei de fond in sensul ca trebuia sa platesc doar suma pe care eu o virasem in prima rata.
Desi am prezentat ulterior executorului si creditorului hotararea instantei de recurs
care este irevocabila, executorul insista sa-i platesc onorariul pentru suma ce considera ca a executat-o (transa a doua pe care instanta din recurs n-a mai retinut-o in sarcina mea).
Cat de corect, logic si legal este ceea ce sustine executorul cand dupa recurs eu am devenit creditor pentru acea suma?!!
Recurs nefondat
saly30
Buna ziua
am castigat recuperarea unei sume de banii primntr-o hotarare definitiva la jude sector 3
parata a facut recurs .Recursul s-a respins ca ... (vezi toată discuția)