avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 209 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Caine agresiv - curte in indiviziune
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Caine agresiv - curte in indiviziune

Sunt interesat de rezolvarea urmatoarei probleme.

Intr-o curte in indiviziune, unul dintre proprietari detine un caine ciobanesc german de aproximativ 40 de kg. Problema este ca persoana respectiva lasa cainele noaptea liber prin curte. Mama mea care locuieste in respectiva curte este terorizata de acel caine. A trecut printr-o depresie grava dupa decesul tatalui meu si locuieste singura cu o alta persoana (proprietara) "pasionata" de caini.

A facut reclamatie la sectorist, acesta a venit pe teren hotarand ca "intre ora 23 si ora 5 diminieata, cainele poate fi eliberat." Hotararea a fost luata dupa ce persoanele cu care locuieste in curte i-au spus acestuia ca a fost internata la nebuni etc. pentru ca reclamatia sa nu fie luata in considerare prea mult.

Dupa plecarea acestuia, la ora 22, cainele este eliberat in fiecare seara. Mama are aproximativ 45 de kg si este destul de bolnava. Daca vrea sa iasa din casa, nu poate efectiv datorita acelui caine.

In curtea respectiva sunt inclusiv eu proprietar (in urma procesului de succesiune) insa nu locuiesc localitate (merg destul de rar aclo). Am aflat ca exista o lege legata de impiedicarea folosirii locuintei. Eu, ca si proprietar, vreau ca acel caine sa fie legat non-stop. Ce pot face?
Ultima modificare: Duminică, 20 Octombrie 2013
CatalinNic, utilizator
Cel mai recent răspuns: CatalinNic , utilizator 10:19, 21 Octombrie 2013
In conditiile in care locuiti la comun,pretentiile dvs trebuie sa fie rezonabile
Daca doriti exclusivitatea utilizarii curtii,analizati variantele iesirii din indiviziune cu imprejmuirea cotei dvs,astfel incat patrupedul sa nu mai detina acces
Nu ar putea fi cumva delimitată curtea, astfel încât să nu mai existe problee? Mama dvs. nu s/ar putea împrieteni cu câinele? Trebuie găsite soluții.Este greu și pentru bietul câine să stea legat toată viața...
Din pacate pentru el, acel caine nu a fost scos niciodata din curte. Pana la varsta de 1 an a fost inchis intr-o magazie de 6-7 mp. Am fost persoana care a avut curaj sa il elibereze si lege la vremea respectiva.

Eu as vrea sa fac plangere penala in baza articolului 320, si anume Tulburarea folosirii locuintei. Am discutat si cu asa zisul sectorist care mi-a comunicat ca singura solutie este inaintarea unei plangeri penale in baza acestui articol.

Nu este normal ca o persoana sa nu poata iesi la ce ora doreste, in propria curte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Speta caini agresivi ContSters61392 ContSters61392 Un batran de 70 de ani era platit de trei luni sa dea de mancare la 4 caini rasa ciobanesc ce asigurau paza unei locuinte ce apartine unui cetatean ce nu ... (vezi toată discuția)
Caine fara botnita + amenintari asupra familiei Catalin10q Catalin10q Buna seara, Am o mare problema cu niste vecini. Stam la curte iar acesti vecini au un caine de talie medie sa zic asa pe care il plimba constant doar in ... (vezi toată discuția)
Caine violent Madalina Tanase Madalina Tanase Buna ziua! Va rog sa ma ajutati sa rezolv o problema pe care o am cu \"cainele blocului\" in care locuiesc. M-am mutat de cateva luni la ultimul etaj al unui ... (vezi toată discuția)