avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 228 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Copil conceput inainte de pronuntarea divortului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Copil conceput inainte de pronuntarea divortului

Buna ziua, v-as fi f recunoscatoare daca m-ati ajuta cu niste sfaturi : am nascut in 16 oct 2013 - o fetita pe care nu o pot trece pe numele tatalui biologic desi sunt divortata din 6 febr 2013 - in dreptul numelui tatalui fiind trecut fostul sot cu care nu am mai avut leg intime de vreo 3 ani, deci 100% nu poate fi el tatal ,actualul meu iubit fiind tatal fetitei si dorindu-si f mult sa o recunosca , insa legea spune ca fetita a fost conceputa inainte de pronuntarea divortului si fostul sot este trecut in certificat ca si tata desi el nu are nici o leg. , va rog din suflet sa ma invatati ce sa fac, trebuie sa existe o portita, deoarece nu-mi permit financiar sa deschid actiune judecatoreasca.
Buna ziua,
Taxa de timbru este de 20 de lei.
iar expertiza ADN costa circa 900 de lei
Expertiza ADN costa circa 3600 de lei, testul HLA este cam 900 de lei.
Totusi, daca ati convinge o instanta ca nu ati vietuit cu fostul sot in perioada conceptiei, dar ati convietuit cu altcineva aveti sanse mari ca, 414 raportat la 426, sa scapati de aceste teste.
Totusi, ar trebui sa fiti foarte clara in argumente.
multumesc, asta asa...in mare....nu?
Ce inseamna in mare?
Testul ADN intre un copil si UN SINGUR presupus tata este 3600 de lei, cred ca era si pe saitul IML pretul, n-am verificat daca s-a modificat cu cativa lei, de aceea am spus cu aproximatie.
Daca sunt 2 potentiali tati si se testeaza ambii, pretul creste, nu retin cu cat, cu inca 1/3 sau chiar 2/3 din pretul initial, chiar nu retin.
Testul HLA era 840-880 de lei, nu retin; tarifele sunt aprobate prin ordin sau similar si nu cred ca s-au modificat.

Daca va referiti la argumentatie, da, este asa, in mare... am scris 1 rand, dv. veti argumenta si in fapt si in drept... mai mult si mai clar.

Alte discuții în legătură

Test de paternitate constantin29 constantin29 Buna ziua,am o dilema care nu imi da pace am avut si inca am o relatie cu sotia unui amic ,relatie care a inceput in urma cu mai bine de 10 ani si continua si ... (vezi toată discuția)
Am numele fostului sot, tatal biologic.. performer189 performer189 Buna ziua o prietena de-a mea s-a despartit de actualul barbat si s-a imprietenit cu altcineva ea fiind maritata cu acte cu fostul, cu actualul a ramas ... (vezi toată discuția)
Ce este de facut?paternitate steriel steriel buna ziua, ma adresez dvs in speranta ca ma puteti indruma. sunt casatorita de n ani dar de 3 ani nu mai stau cu sotul. am o relatie de concubinaj cu un alt ... (vezi toată discuția)