avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 391 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Obtinere adeverinta vechime in munca
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Obtinere adeverinta vechime in munca

As dori sa va intreb care este procedura obtinerii adeverintei de la o firma care a fuzionat cu o alta iar cea din urma a intrat in faliment.Cei care tin arhiva celei de a doua firme nu vor sa elibereze adeverinta pentru ca spun ca nu au actele prin care s-a facut aceasta fuziune.Mentionez ca in cartea de munca este inscrisa perioada in care am lucrat atit la prima cit si la a doua firma.De asemenea as dori sa va intrb daca dupa 2001,daca am lucrat cu CMP la mai multe firme(in aceasi perioda de timp)si care se regasesc in evidentele de la casa de pensii trebuie sa abtin adeverinte de la fiecare loc de munca.Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:27, 24 Noiembrie 2013
Cat timp in carnetul de munca exista inregistrari privind activitatea desfasurata la ambele societati, acestea vor fi luate in calcul la stabilirea drepturilor de pensie.
In cazul in care ati beneficiat de sporuri care nu sunt inregistrate in carnetul de munca, doar fostul angajator sau detinatorul de arhiva, poate emite adeverintele care le atesta.
Conform Legiinr. 263/2010:
ART. 10
(1) Pentru perioadele de după 31 martie 2001, declaraţia nominală de asigurare prevăzută
la art. 7 alin. (1) şi (2) constituie documentul pe baza căruia se stabileşte stagiul de cotizare în sistemul public de pensii şi punctajul mediu anual pentru asiguraţii sistemului public de
pensii, cu excepţia persoanelor prevăzute la art. 6 alin. (1) pct. I lit. c).
Puteti sa va prezentati la Casa Jud, de Pensii - evidenta contribuabil sa solicitati o adeverinta de stagiu, in mod gratuit, sa verificati perioadele lucrate dupa 2001. ar trebui sa apara fiecare angajator, daca a depus declaratii.
Ultima modificare: Duminică, 24 Noiembrie 2013
sv.cristian, utilizator
1. In evidentele Casei de Pensii se afla toata activitatea desfasurata de dvs. incepand cu data de 01.04.2001.

2. - Mergeti la Casa de Pensii si solicitati adeverinta cu stagiul de cotizare.
- In ea veti vedea toata activitatea dvs. incepand cu data de 01.04.2001.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adeverinte pt. dosarul de pensionare ContSters122901 ContSters122901 Pentru intocmirea dosarului de pensionare, adeverintele cu sporurile si contributia de asigurari sociale se ellibereaza de institutia sau unitatea ... (vezi toată discuția)
Despre pensie mihaimares59 mihaimares59 Va salut .Curind urmeaza sa depun dosarul de pensie gratie legii 380/2013. Intrucit actualmente sint angajat la o firma cu Contrac de munca , v-as ruga ... (vezi toată discuția)
Grupa de munca vs conditii speciale mpetrea mpetrea Am lucrat in grupa I ,75%,anterior datei de 1.04.2001.Dupa aceasta data,locul de munca a fost incadrat in conditii speciale.Se asimileaza conditiilor speciale ... (vezi toată discuția)