avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 689 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Contract telefonie mobila 2001/ plata penalitati din ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Contract telefonie mobila 2001/ plata penalitati din 2002 prin urmarire societate de recuperari

Am un contract cu o firma de telefonie mobila din 2001. Acesta a fost intrerupt pt neplata in 2002. Contractul a ajuns de atunci la o firma de recuperari. Suma pe care o pretind este de 6 ori mai mare decat cea datorata. Nu stiu dacă e bine sa platesc restul de datorie si penalitatiățile doar pana la valoarea datoriei, cf. legii din 2001. Ce sa fac, nu stiu daca functioneaza prescrierea......Ultima plata facuta de mine a fost in 2005. Nu as vrea sa reactivez ceva prescris, chiar daca recuperatorii mă preseaza cam la 2 ani. #-o
Cel mai recent răspuns: ContSters214341 , utilizator 15:38, 22 Octombrie 2013
In mod normal, aceste debite realizate se pot recupera in maxim 3 ani. Dupa aceasta perioada nu mai au nicio putere legala, iar acesti recuperatori mizeaza pe intimidare. Cresc aceste debite adaugand penalitati, ca apoi sa ti se para putina suma initiala datorata. Si se mai poate ajunge la o intelegere sa achiti suma restanta aferenta facturilor neplatite in cateva rate. In cel mai rau caz, ramai ca rau platnic in baza de date a operatorilor de telefonie mobila si poti activa un nou abonament doar in situatia in care platesti o garantie in jurul sumei de 500 lei.
In mod normal stiti dvs ceva, dar nu stiti exact. 3 ani este termenul de prescriptie si trebuie ca in aceasta perioada sa nu inceapa executarea, sau odata inceputa sa se perime si sa nu se intample niciun act ce poate intrerupe sau suspenda termenul de prescritpei ( de exemplu o plata facuta de debitor.

Nu reactivati nimic prin plata. Nu platiti nimic, creanta lor e prescrisa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriere creanta furnizor telefonie claus1001 claus1001 Buna ziua. In 28.12.2005 a fost incheiat un contract pe 2 cu [editat]. Dupa prima luna abonamentul nu a mai fost platit. Nu a fost nici o hotarare ... (vezi toată discuția)
Factura telefonie neplatita amik25 amik25 Imi puteti spune va rog ce pot face cei de la Orange daca am o factura neplatita de la inceputul anului 2007? Am primit o instiintare din partea unei firme de ... (vezi toată discuția)
Intrebare in legatura cu prescrierea facturilor CountPorcula CountPorcula Am o mica nelamurire in ceea ce priveste prescrierea facturilor. Daca de exemplu am o factura de la o firma (telefonie mobila)care a fost emisa in 24.11.2008 ... (vezi toată discuția)