avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1040 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Impozit in domeniul agricol
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Impozit in domeniul agricol

Va rog sa raspundeti la urmatoarea intrebare> Intreprindere Familială care se ocupă cu agricultura, platitoare de TVA, Inregistrată al Registrul Comertului,pănă anul 2012 am plătit impozit de 16% după venitul net. Cum trebuie să plătesc anul acesta.16% sau impozitul forfetar? Cu stima
Cel mai recent răspuns: Palelisabeta , utilizator 08:15, 24 Octombrie 2013
Anul acesta se aplica ART. 71 din codul fiscal
(1) Veniturile din activităţi agricole cuprind veniturile obţinute individual sau într-o formă de asociere, fără personalitate juridică, din:
a) cultivarea produselor agricole vegetale;
b) exploatarea plantaţiilor viticole, pomicole, arbuştilor fructiferi şi altele asemenea;
c) creşterea şi exploatarea animalelor, inclusiv din valorificarea produselor de origine animală, în stare naturală.
..............
(4) Veniturile obţinute din valorificarea produselor prevăzute la alin. (1) în altă modalitate decât în stare naturală reprezintă venituri din activităţi independente şi se supun regulilor de impunere proprii categoriei respective.
(5) Veniturile definite la alin. (1) pentru care nu au fost stabilite norme de venit sunt venituri impozabile şi se supun impunerii potrivit prevederilor cap. II "Venituri din activităţi independente", venitul net anual fiind determinat în sistem real, pe baza datelor din contabilitatea în partidă simplă. Pentru aceste venituri sunt aplicabile regulile de impunere proprii veniturilor din activităţi independente pentru care venitul net anual se determină în sistem real.
Trebuia sa depuneti declaratia 221 si acum, pana pe 25 octombrie 2013 aveti termen de plata la prima rata la impozit pe venit si contributie la sanatate, daca suprafetele de teren cultivate sunt peste limitele stabilite ca neimpozabile.
Multumesc frumos.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratii fiscale pentru activitatea de arendare teren zanionel zanionel am luat in arenda de la persoane din comuna pamant pe care l-am cultivat cu griu si fl.soarelui aprox.7 ha ,eu sant pers.fizica neautorizata am tractor ,plug ... (vezi toată discuția)
Pfa norma de venit sau sistem real teodor_dori teodor_dori sunt pfa din 2009 inpozitat in sistem real , in agricultura in anu 2012 am realizat total venituri peste 10000 eur. in data de 16.12.2013 am fost la finante ... (vezi toată discuția)
Vanzarea unei cantitati de masa lemnoasa exploatata legal impozabila sau nu ? Moraru9 Moraru9 Buna ziua, as dori sa stiu daca o persoana fizica posesesoare de teren agricol (pasune, faneata ) trebuie sa platesca impozit dupa vanzarea unei ... (vezi toată discuția)