avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 603 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Declaratii fiscale pentru activitatea de arendare teren
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Declaratii fiscale pentru activitatea de arendare teren

am luat in arenda de la persoane din comuna pamant pe care l-am cultivat cu griu si fl.soarelui aprox.7 ha ,eu sant pers.fizica neautorizata am tractor ,plug si semanatoare,am incheiat contrat cu aceste persoane la care le dau 50% din productie restul imi ramane mie, eu depun la fisc vreo declaratie,anul trecut le-a depus primaria
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 13:11, 30 Iulie 2015
Declaraţia 200 se completează şi se depune, în mod obligatoriu, de către persoanele fizice care realizează, în mod individual sau într-o formă de asociere, venituri în bani şi/sau în natură din România, provenind din:
Activităţi agricole pentru care venitul net se stabileşte în sistem real
Declaraţia se depune de contribuabilii care desfăşoară activitatea în mod individual şi/sau în cadrul unei asocieri fără personalitate juridică, constituită între persoane fizice, şi care determină venitul net în sistem real, pe baza datelor din contabilitatea în partidă simplă.
Persoanele fizice care realizează venituri în cadrul unei asocieri fără personalitate juridică, constituită între persoane fizice, completează declaraţia având în vedere venitul net distribuit, care le revine din asociere.
Începând cu data de 1 februarie 2013, veniturile din activităţi agricole cuprind veniturile obţinute individual sau într-o formă de asociere, fără personalitate juridică, din: cultivarea produselor agricole vegetale; exploatarea plantaţiilor viticole, pomicole, arbuştilor fructiferi şi altele asemenea; creşterea şi exploatarea animalelor, inclusiv din valorificarea produselor de origine animală, în stare naturală.
a)Venituri din activităţi agricole realizate între 1 ianuarie 2013 şi 1 februarie 2013:
Pentru veniturile din activităţi agricole realizate până la data de 1 februarie 2013, obligaţiile fiscale sunt cele în vigoare la data realizării acestora.
Contribuabilii care au realizat venituri din activităţi agricole în sistem real începând cu 1 ianuarie 2013 şi pentru care, începând cu data de 1 februarie 2013, se impun pe baza normelor de venit declară distinct, în formular, venitul net anual realizat între 1 ianuarie 2013 şi 1 februarie 2013.
Nu au obligaţia depunerii declaraţiei persoanele fizice care au realizat venituri din activităţi agricole cu impunere finală, între 1 ianuarie 2013 şi 1 februarie 2013, din valorificarea produselor agricole obţinute după recoltare, în stare naturală, de pe terenurile agricole proprietate privată ori luate în arendă, către unităţi specializate pentru colectare, unităţi de procesare industrială sau către alte unităţi pentru utilizare ca atare.

b)Venituri din activităţi agricole realizate începând cu data de 1 februarie 2013
Începând cu data de 1 februarie 2013, veniturile din activităţi agricole cuprind veniturile obţinute individual sau într-o formă de asociere, fără personalitate juridică, din:
a)cultivarea produselor agricole vegetale;

b)exploatarea plantaţiilor viticole, pomicole, arbuştilor fructiferi şi altele asemenea;

c)creşterea şi exploatarea animalelor, inclusiv din valorificarea produselor de origine animală, în stare naturală.

Veniturile din activităţi agricole pentru care nu au fost stabilite norme de venit sunt venituri impozabile şi se supun impunerii potrivit prevederilor cap. II «Venituri din activităţi independente» de la titlul III «Impozitul pe venit» din Codul fiscal, venitul net anual fiind determinat în sistem real, pe baza datelor din contabilitatea în partidă simplă.
Pentru aceste venituri sunt aplicabile regulile de impunere proprii veniturilor din activităţi independente pentru care venitul net anual se determină în sistem real.


Pe de o parte aveati de depus declaratia 221 pana pe 25 mai pentru anul curent pentru a fi impozitat dumneavoastra si separat declaratia 112 pentru declararea si plata impozitului pe venitul din arenda si contributiei la sanatate retinute din venitul cuvenit proprietarilor pamantului pe care l-ati luat in arenda (pentru anul agricol 2014 -2015). Aceasta a doua declaratie o depuneti pana pe 25 a lunii urmatoare celeia in care ati platit sumele cuvenite oamenillor in bani sau in natura si tot pana atunci trebuie sa faceti si plata impozitelor retinute catre stat.
In contractul de arenda sa aveti specificat ca li se retine intreg impozitul pe venit de 16% si astfel ei nu mai trebuie sa depuna la randul lor declaratia 200 si nici sa mai plateasca nimic pentru acest venit.
Ultima modificare: Joi, 30 Iulie 2015
george-neagu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa norma de venit sau sistem real teodor_dori teodor_dori sunt pfa din 2009 inpozitat in sistem real , in agricultura in anu 2012 am realizat total venituri peste 10000 eur. in data de 16.12.2013 am fost la finante ... (vezi toată discuția)
Impozit in domeniul agricol Palelisabeta Palelisabeta Va rog sa raspundeti la urmatoarea intrebare> Intreprindere Familială care se ocupă cu agricultura, platitoare de TVA, Inregistrată al Registrul ... (vezi toată discuția)
Borderou achizitie eneea eneea Un PFA, înregistrat în scopuri de TVA, livrează intracomunitar, pe baza de factură lipitori, achiziţionate pe baza de borderou de achizitie. Stiu că ... (vezi toată discuția)