avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1798 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Anuntul succesiunii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Anuntul succesiunii

Buna ziua,
Am si eu urmatoarea situatie la care doresc o solutie sau lamurire:
Tatal meu biologic locuieste in alt oras si nu am avut legatura cu el de la divortul mamei din copilarie, in cazul in care acesta ar fi decedat cine m-ar notifica pe mine ca mostenitor de acest lucru?

Din cate am inteles mostenirea se accepta sau se refuza, dar devreme ce eu nu am contact cu el sau familia acestuia nu pot afla daca acesta mai este in viata sau nu.

Trebuie sa solicit notificarea mea undeva?
Cel mai recent răspuns: d_doinita , utilizator 17:45, 8 Decembrie 2014
d_doinita a scris:

Sebycretzu a scris:

si nu sunt interesat sa iau legatura cu el sau familia lui

decat doar pentru a-mi primi partea de mostenire.......

Daca nu doriti mostenirea, stati linistit acasa, nu faceti niciun demers sa aflati ceva despre tatal biologic care v-a recunoscut, si "veti scapa" sigur de povara mostenirii, prin neacceptare.

Doamna Doinita, haideti va rog sa mentinem atmosfera strict pe subiect si sa nu dezbatem teorii, este un forum de legislatie si avocatura nu forum de mamici ca sa putem dezbate probleme morale. Am motivele mele pentru care am scris cele de mai sus.
Ca sa revin la subiect, intr-o alta formulare decat cea anterioara, trebuie acceptata mostenirea in termen de un an de la deces. Luati legatura cu "un spion", o persoana apropiata lui, daca aveti motivele dvs sa nu vorbiti cu tatal sau familia lui, sa va anunte cand decedeaza tatal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Citatie succesiune - cum, cand si cui se trimite? buburici buburici Buna ziua, Puteti va rog sa ma ajutati cu un sfat in legatura cu modul de trimitere a citatilor pentru succesiune? Pentru a intelege mai bine intrebarea, ... (vezi toată discuția)
Contract de arendă viorel77 viorel77 Cum se reziliază contractul de arendă al terenului arabil? (vezi toată discuția)
RenunȚare moȘtenire soția s-a ”trezit” cu o moștenire ... km km RENUNȚARE MOȘTENIRE Soția s-a ”trezit” cu o moștenire (casă bătrânească și terenuri, multe fără valoare prin niște ”bolovănișuri”) de pe ... (vezi toată discuția)