avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... Registru de casa
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

Registru de casa

Buna ziua!

Am o societate cu 2 puncte de lucru (magazine) si sediu. Am pentru fiecare cate un reg. de casa, deci in total 3. La sfarsit de saptamana iau toti banii din cele 2 magazine si ii transfer pe casa sediului.

Este corect, daca folosesc ca document justificativ Nota de transfer si fac inreg. 5311.1 = 5311.2?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Ioan Petru Butariu , Contabil 15:24, 25 Octombrie 2013
Nota de transfer se refera la miscarea de bunuri materiale intre gestiunile firmei. Pentru depunerea in casieria centrala folositi dispozitia catre casierie si eventual monetar.
Adica sa fac DP pe numele administratorului la punctul de lucru si DI tot pe numele lui pentru sediu, pentru aceeasi suma?
Ultima modificare: Miercuri, 23 Octombrie 2013
george-neagu, moderator
La dispozitia de incasare mai fac si chitanta?
Nu. Dispozitia tine loc si de chitanta.
Dar monetarul este optional, eu stiu ca nu se mai foloseste demult, nu-i asa?

Alte discuții în legătură

Document justificativ pt. chirie platita la o persoana fizica djina djina Buna! In urma unui act de dare in plata incheiat intre societate si proprietarul spatiului in care se desfasoara activitatea, (proprietarul este si ... (vezi toată discuția)
Intrebari la inceput de drum florinat florinat Buna ziua, Am o firma infiintata recent si am nevoie de ajutor in urmatoarele probleme: 1. In cazul in care retrag banii din contul societatii si ii aduc ... (vezi toată discuția)
Documente casierie dorel13 dorel13 Am nevoie sa ma ajutati in urmatoarea problema: Cand se ridica bani din casierie pt. a efectua o cheltuiala se intocmeste o Dispozitie de PLATA(sa zicem ca iau ... (vezi toată discuția)