avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 618 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita dupa anulare clauza
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita dupa anulare clauza

In conditiile in care prin sentinta definitiva si irevocabila a fost anulata clauza din contractul de credit privind renuntarea la beneficiile de discutiune si diviziune, in caz de executare silita Banca se mai poate indrepta si asupra altor bunuri ale mele decat cele ipotecate chiar daca in ipoteca scrie ca: Toate spezele privind prezentul Contract de ipoteca sunt in sarcina Garantului, care se obliga sa le achite integral ,in conditiile sus mentionate, iar in caz de executare silita ,este de acord ca toate spezele,precum si toate sumele ramase neacoperite prin valorificarea garantieie sunt si raman in sarcina sa"
Sa inteleg ca chiar daca sa anulat clauza respectiva din contract banca ar putea sa mia vanda si alt imobil de al meu chiar daca nu este ipotecat?
Cel mai recent răspuns: popescu-sorin , utilizator 15:46, 23 Octombrie 2013
De unde ati scos interpretarea asta? Clauza aia spune ca garantati cu imobilul respexctiv pentru datoate datoriile asociate executarii silite a imobilului, pentru recuperarea creantei garantate. Ati inteles?

Nu stiu cum a constatat Instanta ca si abuziva acea clauza, e cam ciudat. Este o clauza inutila. Creditorul ipotecar nu are beneficiul diviziunii si discutiunii si nu poate renunta la el. In alta ordine de idei, creditorul ipotecar garanteaza doar cu imobilul, ipoteca este o garantie reala, nu una personala.
interpretarea am luato din cuprinsul art din contractului de ipoteca enuntat mai sus si care printre altele spune...............["toate sumele ramase neacoperite prin valorificarea garantieie sunt si raman in sarcina sa" Sa inteleg ca daca nu se acopera creditul din vanzarae imobilului ipotecat se mai poate indrepta impotriva mea si asupra altor bunuri de ale mele?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Instrainare imobil in timpul executarii altui imobil ContSters194995 ContSters194995 Buna ziua, Daca o persoana este garant ipotecar intrat la executare si mai are alte imobile pe numele lui, poate sa instraineze acele imobile in timpul sau ... (vezi toată discuția)
Garant ipotecar - codebitor solidar seba1978 seba1978 Buna ziua, Speta pe care doresc sa o expun s-a mai dezbatut deja, dar nu am gasit un raspuns 100% sigur. Asadar, Am contractat un credit de tip punte in ... (vezi toată discuția)
Iopoteca lauranew lauranew buna ziua in urma cu trei ani am ajutat o familie (prieteni) sa obtina un credit si am pus ipoteca apartamentul meu. de cateva luni refuza sa plateasca ratele ... (vezi toată discuția)