avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 209 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Intoarcere din CCC -optiunea 1 an
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Intoarcere din CCC -optiunea 1 an

Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu un raspuns: as vrea sa optez pt un program de 6 ore dupa intoarcerea la munca, chiar si dupa ce implineste 1 an copilul, In ce fel se schimba statutul meu in companie? pe langa un program de part-time ce alte modificari vor trebuii facute in contractul meu de munca?
In cazul in care angazatorul nu accepta, ce pot face?
Precizez ca angajatorul m-a informat ca dupa cele 6 luni(cat este obligat de lege)
ma va concedia.

Multumesc,
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:20, 23 Octombrie 2013
1. - Este posibil ca angajatorul sa nu fie de acord cu un program de 6 ore pe zi, el poate spune ca are nevoie de dvs. 8 ore pe zi.
- Daca angajatorul nu accepta atunci trebuie sa respectati programul prevazut in contractul individual de munca.

2. Daca este de acord atunci face un act aditional la contractul individual de munca prin care se modifica durata muncii (si, eventual, salariul).
@ snap1980

..... as vrea sa optez pt un program de 6 ore dupa intoarcerea la munca, chiar si dupa ce implineste 1 an copilul, In ce fel se schimba statutul meu in companie? pe langa un program de part-time ce alte modificari vor trebuii facute in contractul meu de munca? ...


In acest sens, daca se accepta de catre angajator o astfel de solicitare c.i.m. va suferi modificari in ceea ce priveste:
- durata timpului de munca , de la norma intreaga la timp partial. situatie in care va este interzis sa efectuati ore suplimentare, cu excepţia cazurilor de forţă majoră sau pentru alte lucrări urgente destinate prevenirii producerii unor accidente ori înlăturării consecinţelor acestora.
- c.i.m. va cuprinde repartizarea timpului de munca, de la ora ... la ora....; condiţiile în care se poate modifica programul de lucru

In cazul in care angazatorul nu accepta, ce pot face?
Precizez ca angajatorul m-a informat ca dupa cele 6 luni(cat este obligat de lege)
ma va concedia.


Daca angajatorul nu accepta, atunci va trebui sa veniti la servici conform duratei timpului de munca previzat in c.i.m., adica 8 ore/zi.

Potrivit art. 25 alin. 3 din OUG 111/2010, angajatorul are interdictia de a nu va concedia pe o durata cu pana la 6 luni de la data revenirii din CCC.
interpretarea este in sensul ca de la data revenirii din CCC persoana respectiva nu poate fi concediata pe o durata cu pana la 6 luni de zile calculata de la data revenirii din CCC.

Dupa aceasta perioada, angajatorul poate decide concediere persoanei respective.

Sintagma " cu pana la 6 luni" semnifica faptul ca aceasta perioada este perioada maxima , angajatorul avand posibilitatea ca prin Reg.Intern sau ccm sa stabileasca o perioada mai mica.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reluarea activitatii dupa concediul de maternitate Laura271983 Laura271983 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu niste lamuriri legate de contractul de munca, dupa terminarea concediului de maternitate. Am optat pentru 1 an de ... (vezi toată discuția)
Perioada preaviz iuliancico iuliancico Buna seara Sunt angajat cu program 4 ore, lucrez 8 ore zilnic. Cate ore trebuie sa lucrez in perioada de preaviz, in acest caz? Multumesc (vezi toată discuția)
Vor sa ma dea in somaj adi83 adi83 in martie2010 am intrat cu primul copil in concediu ingrijire copil,in dec 2011 cu al doilea.peste cateva zile ar fi trebuit sa incep serviciul,dar mau anuntat ... (vezi toată discuția)