avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1497 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Patron firma primesc indemnizatie de crestere copil?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Patron firma primesc indemnizatie de crestere copil?

Buna ziua!
Detin cu sotul meu o firma iar la sfarsitul lunii trebuie sa nasc. In cazul in care firma mea functioneaza in continuare voi beneficia de indemnizatie sau trebuie sa suspend activitatea firmei?
Exista vreo posibilitate ca firma ( e de fapt un magazin de imbracaminte) sa isi continue activitatea si eu sa primesc totusi indemnizatie? Ce demersuri trebuie sa fac pentru ca am inteles ca nu am voie sa am venituri atata timp cat sunt in CC
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 16:04, 25 Octombrie 2013
1. - Daca sunteti numai asociata la firma cu sotul firma poate functiona in continuare si pe perioada cat veti fi in concediu crestere copil (CCC).
- Veniturile din dividende (ca asociat) nu sunt considerate venituri salariale.

2. - Daca sunteti si administrator la firma (si sunteti remunerata pentru asta) trebuie sa va suspendati din functia de administrator.
- Daca aveti un contract individual de munca (CIM) sau mai multe trebuie sa le suspendati pe toate.
Multumesc. Sunt administrator, daca ma suspend din functie pe perioada primirii indemnizatiei magazinul poate fnctiona fara a avea eu de suferit sa inteleg?
Numiti un alt administrator pe perioada de CCC (eventual pe sotul dvs.).
Ultima modificare: Vineri, 25 Octombrie 2013
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariu si venituri din profesii liberale, cum sa procedez pentru concediu crestere copil irinaghi irinaghi Buna ziua, ma pregatesc sa nasc si nu mi-e inca prea clar cum voi face sa intru in CCC: - sunt angajata, administrator si asociat unic la propria firma, si ... (vezi toată discuția)
Mă aflu în ccc și primesc indemnizație. am înființat ... Iulia.lo Iulia.lo Bună seara! Mă aflu în CCC și primesc indemnizație. Am înființat un S.R.L unde sunt unic asociat, administrator, nu am niciun angajat, nu am niciun ... (vezi toată discuția)
Caz special - indemnizatie de crestere a copilului 2013 WinstonSmith WinstonSmith Va rog sa expuneti punctul dvs. de vedere privind conditiile de acordare a indemnizatiei de crestere a copilului in urmatoarele conditii: 1. Fiind tatal ... (vezi toată discuția)